Sport

Vállalja a felelősséget a fehérváriak edzője

Carlos Frade, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatának spanyol vezetőedzője szerint ő ludas abban, hogy az együttes hullámvasutazott a honi bajnokságban.

Nagy reményekkel érkezett meg tavaly nyáron Székesfehérvárra a spanyol kosárlabdaedző, Carlos Frade: az Alba Fehérvár nyerte meg az előző bajnokságot, ráadásul az együttes a másodikszámú európai kupasorozatban, az Európa Kupában is indulhatott. A nemzetközi porondon aztán két győzelemmel és nyolc vereséggel zárt csoportja utolsó helyén a Fehérvár, amely idehaza elvérzett a Magyar Kupában és címvédőként már a negyeddöntőben búcsúzott a bajnoki küzdelmektől.

Mindezek fényében talán nem túlzás azt állítani, hogy csalódást keltő szezonon van túl a gárda.

„Hittem, hogy a döntőig jutunk! A középszakaszban támadásban sokat fejlődtünk, de a védekezésünk leginkább egy hullámvasútra emlékezettett, ennek pedig én vagyok az oka! Ha az itt elvesztett mérkőzések közül legalább egyet hozunk, akkor harmadik helyen végzünk és talán még mindig harcban lehetnénk a bajnoki dobogóért” – nyilatkozta a feol.hu-nak Frade.


Fotó: MTI

A spanyol szakember azt is elárulta, hogy a szezon előtti felkészülés a tervek szerint alakult és a nemzetközi kupaszereplésnek sem látta kárát a csapat, sőt, ellenkezőleg: a játékosok fejlődni tudtak a rangos sorozatban. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a légiósokkal nem volt szerencséje az együttesnek, többen megsérültek és olyanok is voltak, akik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Carlos Frade szerződése lejárt a csapatnál, a spanyol edző szerint pedig még korai arról beszélni, hogy mi lesz a sorsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik