Sport

Rég nem látott kiváló teljesítmény Gerebicstől

Gerebics Roland, a Honvéd-Bolyai SE sportlövője a negyedik helyen végzett dupla trapban a kazahsztáni Almatiban zajló koronglövő világkupa-versenyen.

A 150 korongos alapversenyt 137 találattal záró Gerebics az 5. helyen került be a hatos fináléba. A döntőben a tavaly bevezetett szabályok szerint 15 dupla után kialakult sorrend határozta meg, kik lőhetnek az érmekért.

Fotó: MTI

A sorsdöntő 30 korong után Gerebics négyes holtversenyben – 28 találattal – a második helyen állt, így szétlövés következett. Szétlövésben csak az amerikai Joshua Richmond volt jobb a magyarnál, így Gerebics a harmadik helyért küzdhetett meg az orosz Vaszilij Moszinnal, amelyet bár elvesztett a 2011 óta most először vk-döntőbe jutó, 35 éves magyar versenyző számára, ez így is kiemelkedő eredmény.

“Roland 2011 márciusa óta nem jutott vk-döntőbe, ezért is óriási eredmény ez a mai, aminek nagyon örülünk” – mondta az MTI-nek Vasvári Erzsébet, Gerebics edzője, hozzátéve, hogy versenyzője mostani produkciója nagyon biztató az év további részére nézve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik