Sport

Kézilabda-válogatott: bekavar a Final Four

Jövő csütörtökön Nyíregyházán lép pályára a sorsdöntő világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott. A veszprémiek a BL-döntő miatt nem lesznek ott.

A Pick-Szeged már túl van a történelmi EHF Kupa győzelmén, az MKB-MVM Veszprém gőzerővel készül a május 31.-én és június 1.-én esedékes Bajnokok Ligája Final Four-ra. Mindekközben a magyar kézilabda-válogatott szintén gőzerővel gyúrna a június 8.-án és 15.-én megrendezésre kerülő Szlovénia elleni vb-selejtezőre, ezért a BL döntővel szinte azonos időben május 29.-én és 30.-án (utóbbi zárt kaus) felkészülési meccset játszik Romániával.

Naná, hogy a veszprémi válogatottak nem lesznek ott. Vajon milyen következtetést tud levonni Mocsai Lajos szövetségi kapitány komplett kezdő hatosnyi játékosa – Nagy László, Gulyás, Iváncsik Gergő és Tamás, Schuch Timuzsin, Mocsai Tamás – nélkül, nem megsértve a többieket, kvázi a B-csapattal?

Na erre Mocsai Lajoson kívül aligha tudja valaki a választ. Meglehet, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lenne a felkészülés a komplett kerettel, de így legalább egyforma meccsterhelést kap minden játékos a június 3-tól Veszprémben kezdődő edzőtábor előtt. És mivel profi, jól felkészített, európai kupákban edződő kézilabdázókról beszélünk, biztosak lehetünk benne, hogy nem okoz problémát a “felemás” felkészülési meccs és össze tudják kapni magukat a vb-selejtezőre.

Ugyanis nem babra megy a játék: a párharc győztese vehet részt a jövő januári, katari világbajnokságon, ahonnan pedig olimpiai kvótához vagy olimpiai selejtezős helyekhez lehet jutni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik