Sport

Hibátlan oroszok, hősies csehek

Oroszország Fehéroroszországot, Csehország Franciaországot győzte le a Minszkben zajló jégkorong-világbajnokságon. Kialakultak a negyeddöntők párosításai.

Oroszország a hibátlan mérlege megőrzéséért, a házigazda Fehéroroszország a csoport második helyének megszerzéséért lépett jégre kedden este, azonban egy harmad után úgy tűnt, mintha semmi tétje nem lenne az összecsapásnak, kissé laposan indult ugyanis a mérkőzés. A második harmadban aztán meglépett kissé passzív ellenfelétől a szbornaja, Plotnikov és Sipacsov összjátéka kétszer is gólt eredményezetett.

A 37. percben Malkin ütközött a hazaiak kapusával, Kovalt sérülés miatt le is kellett cserélni. A helyére beszálló Lalande állta a sarat, ráadásul a társak a harmadik harmad elején szépítettek, így nyílttá vált az összecsapás. Olyannyira, hogy a lefújásig Bobrovszkinak akadt több védenivalója, de már nem jött össze a fehérorosz egyenlítés, 2-1-re nyert Oroszország.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Közben az A csoportban a torna meglepetéscsapata, Franciaország Csehországgal meccselt, a tét pedig a csoport harmadik helye volt. A találkozó nagyon izgalmasra sikerült: a gallok az első harmadban elhúztak 3-0-ra, de a 33. percre fordítani tudtak a csehek (!), sőt, a rutinos Jaromir Jagr büntetőjével kettőre nőhetett volna a csapat előnye, a veterán csatár azonban kihagyta a lehetőséget.

Ez megbosszulta magát, ugyanis a harmadik harmad elején emberelőnyből egyenlített Franciaország. Mind a két csapat előtt adódtak nagy lehetőségek, ám 60 perc alatt nem sikerült dűlőre vinni a dolgot, következett a hosszabbítás. A ráadás közepén jártak a csapatok, amikor Kolar kotort be a kapuba egy lecsorgó korongot, ezzel Csehország nyert és csoportja harmadik helyén végzett.

Kanada-Finnország, Csehország-USA, Oroszország-Franciaország és  Svédország-Fehéroroszország mérkőzéseket rendeznek a csütörtöki negyeddöntőben.

Eredmények – A csoportos jégkorong-világbajnokság, 7. forduló

A csoport:
Csehország – Franciaország 5-4 (3-1, 0-3, 1-0, 1-0) – hosszabbításban

B csoport:
Oroszország – Fehéroroszország 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik