Sport

Megvan az NBA négy legjobb csapata

Az Oklahoma City Thunder és az Indiana Pacers is bejutott az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának főcsoport-döntőjébe, előbbi a Los Angeles Clipperst, utóbbi pedig Washington Wizards együttesét búcsúztatta 4-2-es összesítéssel.

Az Oklahoma City Thunder és a Los Angeles Clippers legutóbbi mérkőzése drámai végjátékban ért véget, utóbbi csapatnak ráadásul hazai környezetben már az életben maradás volt a tét magyar idő szerint pénteken hajnalban. A Los Angeles-iek ugyanakkor peches napot fogtak ki, ugyanis Kevin Durantnek ezúttal jól ment a dobás: mezőnyből 12-szer, a büntetővonalról pedig tízszer volt eredményes, 39 pontja mellé pedig 16 lepattanót is leszedett, azaz elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy az OKC a jó negyedik negyedének is köszönhetően megnyerte a mérkőzést és ezáltal a párharcot is.

Az Oklahoma City egy bejutott a főcsoportdöntőbe. A legjobb négy között az alapszakasz-győztes San Antonio Spurs lesz Duranték ellenfele.


Kevin Durant a hátára vette csapatát
Fotó: Europress Fotóügynökség

Kialakult a keleti konferencia döntője is, ugyanis a több sebből vérző Indiana Pacers negyedik alkalommal is legyőzte a rájátszás egyik meglepetéscsapatát, a Washington Wizardsot. Összejött tehát az álompárosítás, az Indy a címvédő Miami Heattel találkozik. A két csapat formáját elnézve nem lesz egy hosszú párharc.

Eredmények – NBA, rájátszás, 2. kör

Kelet:
Washington Witards-Indiana Pacers 80-93
A párharcot 4-2-re nyerte az Indiana.

Nyugat:
Los Angeles Clippers-Oklahoma City Thunder 98-104
A párharcot 4-2-re nyerte az Oklahoma City.

Így jutott tovább az Indiana:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik