Sport

Rács mögé kerülhet a világbajnok magyar bokszoló

Kezdetét vette aCs. Bettina elleni büntetőper a Kecskeméti Törvényszéken. A korábbi ökölvívó bűnszervezetben elkövetett, az adóbevételt különösen nagymértékben csökkentő adócsalás miatt állították bíróság elé.

A vádirat szerint Cs. Bettina és férje, valamint az ügy másik vádlottja 2010 nyarán állapodott meg abban, hogy szlovák gazdasági társaságok felhasználásával Romániában vásárolnak gabonát. Azt állították, hogy az árut Szlovákiába szállítják, ezzel szemben a gabonát Magyarországon, hazai áruként hozták forgalomba.

Fotó: MTI

Az ügyletben valós gazdasági tevékenységet nem végző, fiktív cégek működtek közre. A vád szerint Cs. Bettina férje és a harmadrendű vádlott hozta létre, majd olyan személyeket is bevontak az ügyletekbe, akik fiktív gazdasági társaságokból álló hálózatot építettek ki – írja a borsonline.hu.

Az ügyészség mind a kilenc vádlottra szabadságvesztés kiszabását kéri. Cs. Bettinától 147 millió, a férjétől 315 millió, a többi hét vádlottól összesen 2.5 milliárd forintnyi vagyonelkobzást kezdeményeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik