Sport

A magyar motoros hatodik lett Imolában

Jól sikerült a Superstock 1000-es kategóriában versenyző Németh Balázs hétvégi futama.

Nemrég közültünk riportot Németh Balázsról, a Superbike-sorozat Superstock 1000-es kategóriájában versenyző magyar motorosról.

A pilóta az olasz Pedercini Racing Team versenyzőjeként abban reménykedett, hogy Assenben elkezdődött „pontgyűjtő akciója” folytatódhat a soron következő imolai futamon. Nos. ígéretét teljesítette, sőt, minden elvárást felülmúlva hatodikként szelte át a célvonalat.

Kellemes emlékekkel indult egyébként útnak Imolába, hiszen két évvel ezelőtt a Supersport 600 kategóriában hetedikként haladt át a célvonalon.


Nem ment rosszul Németh Balázs
Fotó: Pedercini Racing Team

„A régi emlékek, illetve az előző futamon elért top 10-es helyezésem bizakodóvá tett. A pénteki, első pályára lépésem is ezt az érzést erősítette, hiszen 9. helyezéssel kezdtem. A későbbiek során azonban egy kisebb megtorpanás következett. Míg ellenfeleim folyamatosan gyorsultak, nekünk nem sikerült orvosolni egy, a futóművel kapcsolatos problémánkat: féktávokon kezelhetetlen volt a motorom, a 21. helyre csúsztam vissza. Az időmérő előtt összeült a szerelő csapatom minden tagja, és az adatok alapos elemzése után jó döntést hoztak. Sikerült megtalálni a közel ideális beállításokat. Ennek köszönhetően a kilencedik rajtkockából kezdhettem a vasárnapi futamot” – idézte fel Balázs a verseny előtti történéseket.

A futamon aztán egy jó rajt után sikerült megőriznie a pozícióját. Egy hatos bolyban motorozott több körön keresztül. Day, D’ Annunzio, Lussiana, McFadden és Calia voltak a környezetében. Rengeteg akció és pozíciócsere történt ezután, végül a hatodik helyen futott be a magyar versenyző.

Balázs pillanatnyilag az asseni kilencedik és imolai hatodik helyezésével megszerzett 17 pontjával a bajnokság 11. helyén áll. Legközelebb júniusban, Misanóban áll rajthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik