Sport

Érzelemdús este New Yorkban

Mindent eldöntő hetedik mérkőzésre kerül sor a New York Rangers és a Pittsburgh Penguins párharcában, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) rájátszásában.

A veterán Martin St. Louis-t családi tragédia érte a napokban, a múlt héten elhunyt az édesanyja. A 38 esztendős jobbszélső csak rövid ideig tudott a családjával lenni, ugyanis csapata, a New York Rangers azóta kétszer is megmérkőzött a Pittsburgh Penguinsszel. Legutóbb magyar idő szerint hétfőn hajnalban, amikor is 3-1-re nyertek hazai környezetben a Parkőrök, ezzel mindent eldöntő hetedik mérkőzésre mentették a párharcot.

A meccs legjobbja St. Louis volt, aki egy góllal vette ki a részét a sikerből. A találkozót – melyen a szélsőt a családja is buzdította a lelátóról – anyák napján rendezték, amit az Amerikai Egyesült Államokban május második vasárnapján ünnepelnek.

„Édesapámnak adom – mondta St. Louis annak kapcsán, hogy eltette azt a korongot, amellyel a gólt szerezte. – Ez a korong sokat jelent mindenki számára, aki engem és a családomat támogatja ezeken a szomorú napokon.”


Martin St. Louis szerezte a Rangers első gólját
Fotó: Europress Fotóügynökség

Főleg a kapusokról szólt a címvédő Chicago Blackhawks hazai mérkőzése a Minnesota Wild ellen. A regnáló bajnok ugyan hátrányba került az első harmadban, de fordítani tudott, Jonathan Toews találata pedig a győzelmet is jelentette egyben. Ilja Brizgalov 26, a túloldalon Corey Crawford 27 védéssel zárta a meccset.

A Chicago egy győzelemre került a továbbjutástól.

Eredmények – NHL, rájátszás, 2. kör

Keleti főcsoport:

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 3-1
A párharc állása: 3-3.

Nyugati főcsoport:

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 2-1
A párharc állása: 3-2, a Chicago javára.

Videó – Életben maradt a Rangers:

Videó – Lépéselőnyben a Chicago:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik