Sport

Bűntény áldozata lehet az eltűnt magyar hegymászó

Április 20-án este a Himaláján eltűnt Princzkel Tamás. Azóta magyarok indultak a keresésére, de nem találják a túrázót

A 4bakancs.com informiációi szerint az eddig végzett helyszíni kutatások nem jártak sikerrel, éppen ezért indultak útnak a magyarok Mécs László vezetésével, a helyszínen pedig csatlakozik hozzájuk Szlankó Zoltán is.

A felvidéki Princzkel Tamás több mint egy éve indult kerékpárral világkörüli útra. A Himalájába három hete érkezett, ahol az Everest alaptáborba szeretett volna eljutni. Április 20-án Dingbochéban szállt meg, felszerelése, trekking engedélye, útlevele, pénze ott maradt és azóta nem látták. A helyiek nagy erőkkel keresik, de még nem akadtak a nyomára.

Fotó: 4bakancs.com

A helyzet nem túl jó, hiszen a felkutatásában részt vevő Mécs és Szlankó is tanácstalanná vált a többnapos sikertelen keresés miatt.

Mécs László szombaton azt az információt közölte, hogy “egyre érthetetlenebb és rejtélyesebb helyzettel állunk szemben”.

Szinte nincs olyan hely a környéken, amit többször is át ne néztek volna a part és folyómederrel együtt, de semmi nyomra nem akadtak. A komoly helyismerettel rendelkező hatóságiak és a helyiek sem jutottak előrébb, így bűntényre gyanakodnak, de a keresést továbbra is folytatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik