Sport

Philadelphiai volt a legjobb újonc az NBA-ben

Michael Carter-Williams, a Philadelphia 76ers játékosa lett az Év újonca az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A liga honlapjának hétfői beszámolója alapján a 22 éves Michael Carter-Williamst, akit az amatőr játékosbörze első körének 11. helyén választott ki a klub, a 124 szavazásra jogosult szakíró közül 104 tette az első helyre, így összesen 569 ponttal diadalmaskodott. A második Victor Oladipo, az Orlando Magic, a harmadik pedig Trey Burke, a Utah Jazz kosarasa lett.

Carter-Williams átlagban 16,7 pontot, 6,3 gólpasszt és 6,2 lepattanót ért el a szezonban, így 1951 után a harmadik olyan játékos lett az NBA-ban, aki az újoncok között mindhárom kategóriában a legjobbnak bizonyult.


Allen Iversonnal, a 76ers egykori közönségkedvencével
Fotó: Europress Fotóügynökség

Csapatának ugyanakkor nem ment valami jól: a Philadelphia 76ers mindössze 19 győzelmet aratott 63 vereség mellett, ennél rosszabb mérleggel csak a Milwaukee Bucks bírt az egész alapszakaszban (15-67). A Phillynek volt olyan sorozata, amikor zsinórban 26 mérkőzésen kapott ki, ez negatív ligarekord beállítás.

Videó – Michael Carter-Williams ilyen megoldásokkal rukkolt elő első szezonjában:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik