Sport

7,2 milliárdot ért ‘Money’ Mayweather győzelme

Floyd Mayweather Jr. nehéz küzdelemben, többségi pontozással győzte le az argentin Marcos Maidanát, megszerezve ezzel egy újabb bokszvilágszervezet bajnoki övét, és legkevesebb 32 millió dollárral gazdagodva.

A Las Vegas-i MGM Grand kaszinóban helyi idő szerint szombaton késő este lezajlott 12 menetes meccsen a profi ökölvívás súlycsoportoktól független rangsorában a jelenlegi legjobb bokszolójának tartott, eddig veretlen Mayweathert két bíró látta jobbnak, 117:111, illetve 116:112 pontaránnyal, egy viszont ugyanannyi pontot adott neki, mint argentin ellenfelének.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első három menetben az argentin irányította a mérkőzést, nyomult előre, próbálta sarokba szorítani és hatalmas ütésekkel megtörni az amerikai világhírességet, de ütéseinek nagy része nem talált. A negyedik menet környékén minden “helyreállt”, Mayweather kezdte átvenni a kezdeményezést, egyre növelte előnyét, és nem zavarta az, hogy jobb szeménél már a negyedik menetben felrepedt a bőr, amikor összefejelt az ellenfelével. Az utolsó menetekben az amerikai dominált, s bár az argentin nyomult előre, szemmel láthatóan nem tudta tartani az iramot.

Szakértők szerint ez volt Mayweather 16 éves bokszpályafutásának talán eddigi legnehezebb meccse, de megérdemelten győzött. Ellenfele többet ütött, de ő pontosabb volt.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az amerikai, aki eddig öt súlycsoportban szerezte meg a világbajnoki övet, ezzel a diadallal a világ valószínűleg legjobban fizetett sportolójává vált: legkevesebb 32 millió dollárt kapott, és tovább vastagítják pénztárcáját a tévéközvetítésekért járó jogdíjak. Mayweather tavalyi két meccsével legalább 73,5 millió dollárt keresett.
Az argentin ökölvívó 1,5 millió dollárt vihetett haza szombaton Las Vegasból.

A szombati meccsel a 37 éves Floyd Mayweather harmadszor védte meg a Boksz Világtanács (WBC) vb-címét, és elvette az ellenfelétől a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki övét is.

Ez volt az idei esztendő egyik legnagyobb érdeklődéssel várt meccse. A Las Vegas-i MGM Grand kaszinóban jobb helyekre 1000-1500 dollárért lehetett belépőt kapni, a szorító közeli székekért 2000 dollárt kértek, de még a legolcsóbb jegy is 350 dollárba (78 700 forint) került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik