Sport

Babos Tímea döntős Japánban

A magyar teniszező névnapján magabiztos győzelmet aratott a gifúi torna elődöntőjében.

Magabiztosan szerepelt eddig a 75 ezer dollár összdíjazású, keménypályás ITF-tornán Babos Tímea, aki szombaton a fináléba jutásért meccselt a belga An-Sophie Mestach ellen. A második helyen kiemelt, 20 esztendős magyar játékos hivatalos honlapjának beszámolója szerint az első szettet magabiztosan nyerte 6-2-re, és a második felvonásban is elhúzott 5-2-re, de a címvédő belga egyenlíteni tudott – pedig honfitársunknak meccslabdája is volt.

A következő két gémben aztán már csak egy labdamenetet veszített Babos, aki ráadásul fogadóként 0-ra brékelt, így 1 óra 30 perc alatt bejutott a vasárnapi döntőbe. A fináléban az orosz Jekatyerina Bicskova lesz az ellenfele.


Fotó: MTI/EPA

„Végre egy döntő megint! Nagyon jól játszottam, annak ellenére, hogy nehéz körülmények voltak. Hatalmas szél volt, de jobban használtam, mint az ellenfél. Sajnos, amikor a meccsért szerváltam, volt egy kis megingás. De ami a lényeg, és ami fontos, hogy sikerült visszajönnöm, és két szettben befejezni a mérkőzést! Szép kis névnapi ajándék” – idézi Babos Tímeát hivatalos honlapja.

Eredmény – ITF-torna, Japán, elődöntő

Babos (2.) – Mestach (belga, 3.) 6-2, 7-5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik