Sport

Örökös eltiltást kapott a Clippers tulajdonosa

Donald Sterling (donald sterling, )
Donald Sterling (donald sterling, )

Donald Sterlinget arra akarják kényszeríteni, hogy adja el az NBA-ben szereplő franchise-t.

Minden idők egyik legizgalmasabb első körét produkálják a csapatok az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, ám sajnos nem csak a játéké a főszerep a tengerentúlon. Azért nem, mert a napokban az egyik amerikai bulvároldal, a TMZ nyilvánosságra hozott egy olyan felvételt, amelyen Donald Sterling, a Los Angeles Clippers tulajdonosa arra kéri fiatal barátnőjét, hogy ne vigyen feketéket az ő csapata meccseire és ne is töltsön fel velük készült fotókat az Intsagramra.

V. Stiviano, Sterling barátnője Magic Johnsonnal, az NBA valaha volt egyik legjobb irányítójával készített egy fényképet a múltkor, amelyet feltöltött az internetre is. Ez vágta ki a biztosítékot Sterlingnél.


Donald Sterling rasszista kijelentéseket tett és lebukott
Fotó: Europress Fotóügynökség

A klub szponzorai sorra kihátráltak a csapat mögül az elmúlt egy-két napban, míg az együttes játékosai tüntetőleg a vasárnapi, Golden State otthonában játszott főcsoport-negyeddöntő negyedik találkozója előtt a bemelegítést megelőzően a pálya közepére dobták felsőiket, s kifordított pólóban hangolódtak a meccsre.

Adam Silver, a liga komiszárja kedden tartott sajtótájékoztatót Sterling-ügyben. Az újonc vezető regnálása során az első komoly feladat elé nézett, Silver azonban nem ijedt meg és elég komoly bejelentést tett: örökre kitiltották az NBA-s rendezvényekről a rasszista klubtulajdonost, emellett 2,5 millió dollárra (558 millió forint) megbírságolták rasszista megnyilvánulásai miatt. És ez még nem minden: Adam Silver azt szeretné, ha a liga nyomást gyakorolna Sterlingre, hogy adja el a franchise-t.

„Száz százalékban egyetértek azokkal az intézkedésekkel, amelyeket Silver komisszár tett Donald Sterling ellen” – írta a Twitteren a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a döntés után és ez csak egy a sok közül.

Természetesen a történet rányomta a bélyegét a Los Angeles Clippers és a Golden State Warriors párharcára is. Az ötödik mérkőzést épp magyar idő szerint szerdán hajnalban rendezik. Ráadásul Los Angelesben.

Videó – Az ominózus hangfelvétel:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik