Sport

Túlórában hasalt el a Houston

LaMarcus Aldridge (lamarcus aldridge, )
LaMarcus Aldridge (lamarcus aldridge, )

A Portland Trail Blazers és a Washington Wizards egy győzelemre van a továbbjutástól az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében.

Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni az NBA idei rájátszásáról, a legnagyobb izgalmakat pedig egyértelműen a nyugati konferencia szállítja. Ezek közül is kiemelkedik a Houston Rockets és a Portland Trail Blazers párharca, ahol négy mérkőzésből három is hosszabbításban dőlt el.

Legutóbb, magyar idő szerint hétfőn hajnalban ismét túlóráztak a csapatok, Dwight Howard a rendes játékidő letelte előtt 3,6 másodperccel egyenlített. A hosszabbításban aztán ellépett a Portland, már 119-112-re is vezettek a hazaiak, ám egy Daniels hármassal és egy Harden tempóval ismét lőtávolon belülre került a Rockets. Sőt, Harden egy trojkával próbálkozott, hogy csapata átvegye a vezetést, de a dobása kimaradt, ráadásul a palánk alatt Howard ellen ítéltek, innentől kezdve pedig megpecsételődött a vendégek sorsa, a Trail Blazers 123-120-ra nyert és 3-1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. LaMarcus Aldridge ezúttal 29 pontot és 10 lepattanót tett be a közösbe – a párharc soán már 141 pontnál és 46 pattanónál jár!

A Portland legutóbb 2000-ben élte túl az első kört.


LaMarcus Aldridge megállíthatatlan
Fotó: Europress Fotóügynökség

Hasonlóan izgalmas a Golden State Warriors és a Los Angeles Clippers párharca is, ott 2-2 az állás, miután a legutóbbi játéknapon a 33 pontos Stephen Curry vezette hazaiak 118-97-re legyőzték ellenfelüket. A következő felvonás Los Angelesben lesz.

Keleten a Washington Wizards áll közel a továbbjutáshoz. A fővárosiaknak sokan nem sok esélyt adtak előzetesen a védekezéspecialista Chicago Bulls ellen, de a Varázslók Trevor Ariza és John Wall vezérletével a harmadik mérkőzésüket is megnyerték és 3-1-re vezetnek az összesítésben.

A Brooklyn Nets és a Toronto Raptors párharca is 2-2-re áll, köszönhetően annak, hogy a fiatal kanadai legénység ezúttal felül tudott kerekedni a veteránokkal teletűzdelt riválisán.

Eredmények – NBA, rájátszás, 1. kör

Keleti főcsoport:

Brooklyn Nets-Toronto Raptors 79-87
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2

Washington Wizards-Chicago Bulls 98-89
A párharc állása: 3-1 a Washington javára.

Nyugati főcsoport:

Golden State Warriors-Los Angeles Clippers 118-97
A párharc állása: 2-2

Portland TrailBlazers-Houston Rockets 123-120, hosszabbítás után
A párharc állása: 3-1 a Portland javára.

Videó – Nagyon szoros meccsen nyert a Portland:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik