Sport

Világcsúcsokat döntöttek meg a magyar paraúszók

Egy-egy világ- és Európa-csúcsot is megjavítottak a magyarok vasárnap a berlini nemzetközi paraúszóversenyen.

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Adámi Zsanett (SM2-es kategória) 150 méter vegyesen a montreali világbajnokságon tavaly augusztusban elért világrekordját javította tovább, az új csúcs 5:00.16 perc, ami 12 századdal jobb a réginél. A mindössze 13 éves Sós Luca (S10) 200 méter pillangón 2:36.77-tel szintén saját Európa-csúcsát múlta felül, melyet alig egy hónappal ezelőtt Madridban úszott (2:40.36).


Fotó: Thinkstock

Pénteken az S5-s kategóriában Kézdi Réka is világcsúcsot úszott 100 méter pillangón.

“Világklasszisaink, a londoni paralimpia érmesei az időszaknak megfelelő formában versenyeznek, a fiatalok pedig sorra javítják egyéni rekordjaikat. Elégedett vagyok úszóink eredményeivel és formájával, bizakodva várhatjuk az augusztusi, eindhoveni Európa-bajnokságot” – értékelt Sós Csaba, a magyar válogatott szakvezetője.

A magyarok összesen 21 arany-, 15 ezüst- és 13 bronzérmet szereztek a német fővárosban, ahol 35 országból több mint 300 úszó mérte össze tudását.

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!