Sport

Kizúgott a Detroit a rájátszásból

Tuukka Rask (tuukka rask, )
Tuukka Rask (tuukka rask, )

A Boston Bruins bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának második körébe, miután negyedik alkalommal is legyőzte a Detroit Red Wings csapatát.


Járt a detroiti gratuláció a Bostonnak
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Detroit Red Wings együttese általános elképedésre nyerni tudott az alapszakasz-győztes otthonában még a párharc első meccsén, onnantól kezdve azonban csak a Boston Bruins számára jött ki a lépés. Legutóbb magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a bostoni TD Gardenben találkozott egymással a két együttes, a hazaiak pedig végig kontrollálták a mérkőzést, melyet 4-2-re nyertek meg. Összesítésben a Bruins 4-1 arányban múlta felül a Detroitot.

A keleti konferencia másik mérkőzésén a Pittsburgh Penguins hazai környezetben ugyan korán hátrányba került a Columbus Blue Jackets ellen, de három góllal tudott erre válaszolni és megnyerte a meccset. A Pingvinek az összesítésben 3-2-re vezetnek, a Columbus otthonában így akár ki is harcolhatja az együttes a továbbjutást.

Nyugaton életben tudott maradni a Los Angeles Kings, amely a kiesés szélére sodródott a San José Sharks ellen. Ezúttal Jonathan Quick lehúzta a rolót, a társak pedig közben háromszor is eredményesek voltak, viszonylag könnyen jött a győzelem.

A Colorado Avalanche egy fordulatos mérkőzésen, hosszabbításban verte 4-3-ra a Minnesota Wildot. A denveri legénység ezzel egy győzelemre került a rájátszás második körétől.

Eredmények – NHL, rájátszás, 1. kör

Keleti konferencia:

Boston Bruins-Detroit Red Wings 4-2
A párharcot 4-1-es összesítéssel a Boston nyerte, és a következő körben a Montreal Canadiensszel találkozik.

Pittsburgh Penguins-Columbus Blue Jackets 3-1
Az állás: 3-2 a Pittsburgh javára.

Nyugati konferencia:

Colorado Avalanche-Minnesota Wild 4-3, hosszabbítás után
Az állás: 3-2 a Colorado javára.

San José Sharks-Los Angeles Kings 0-3
Az állás: 3-2 a San José javára.

Videó – Nyert és továbbjutott a Boston:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik