Sport

Négyes döntőbe jutott a Veszprém

Renato Sulic (renato sulic, )
Renato Sulic (renato sulic, )

Az MKB-MVM Veszprém kettős győzelemmel jutott túl a Császár Gábort is foglalkoztató PSG-n. Fennállása során először jutott be a négyes döntőbe a magyar csapat.

Az MKB-MVM Veszprém férfi-kézilabdacsapata a múlt hétvégén Párizsban, a PSG vendégeként nyert két góllal (26-28), így igen kedvező helyzetből várta a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének hazai visszavágóját.

Szombaton délután egy 3-0-s rohanással kezdett a magyar együttes, de a szép lassan a belerázódó gallok a 9. percre egyenlítettek (3-3). A folytatásban többnyire a Veszprém vezetett, Iváncsik Gergő egyik gólja után ismét hárommal (8-5), azonban a nagyszünetre döntetlennel vonultak a csapatok úgy, hogy Nagy Lászlónak kellett egalizálnia a félidő utolsó percében (12-12).


Renato Sulic tör kapura
Fotó: MTI

Ahogyan a meccs, úgy a második játékrész kezdetén is Sulic szerezte az első találatot, a veszprémiek pedig el tudtak lépni ellenfelüktől, a 38. percben már négy volt közte (18-14). Innentől kezdve nem volt megállás, a hazaiak magabiztosan őrizték, sőt, még növelték is előnyüket, az utolsó szűk negyedórának 25-19-ről vágott neki a Veszprém.

A végén a közönség már felállva tapsolt a kedvenceknek, akik végül 31-26-os sikert arattak és kettős győzelemmel jutottak be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A klub fennállása során először.

Az elődöntő sorsolását kedden rendezik Bécsben. A négyes döntőnek május 31-én és június 1-jén Köln ad otthont.

Carlos Ortega, a veszprémiek vezetőedzője szerint a mérkőzés fontos szakaszaiban remekül védekezett csapata, és volt ereje a támadások sikeres befejezésére is.

“A minimális célt teljesítettük, ott vagyunk a Final Fourban, de nem szeretnénk itt megállni” – szögezte le az MTI-nek.

“Abban a nagyszerű hangulatban, melyet szurkolóink teremtettek, nem születhetett más eredmény, csak az, hogy mi jutunk tovább – nyilatkozott Nagy László. – Sok balszerencsés év után végre összejött a Final Four. Bízunk benne, hogy oda is rengetegen kísérnek majd el bennünket.”

Eredmény – férfikézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés

MKB-MVM Veszprém – PSG (francia) 31-26
gól:
Sulic 8, Ilic 8/1, Nagy 4, Iváncsik T. 3/1, Iváncsik G. 2, Ruesga 2, Chema 2, Vilovski 1, Ugalde 1, illetve Hansen 9/5, Honrubia 5, Narcisse 3, Vori 3, Kopljar 2, Abalo 2, García 1, Hallgrimsson 1

Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 59-52-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik