Sport

Hári: Nem szép játékkal, de hoztuk az eredményt

A magyar férfi jégkorong-válogatott már a zárónap előtt bebizotsította a bentmaradást a divízió I/A-ban. Végül Japánt is legyőzték a fiúk, ezzel pedig eldőlt, hogy az ázsiaiak nem jutnak fel az elitosztályba.

A szombati találkozón nagyot küzdött a magyar csapat, és szemmel láthatóan a fiúk is kiheverték azt, hogy amiért jöttek, vagyis a feljutás esélye idén elúszott, hiszen magas fordulatszámon pörögtek és nem hiányzott belőlük a küzdeni akarás.

A 4-4-es rendes játékidő után végül büntetőkkel 5-4-re vertük az ázsiai alakulatot, és mivel a szlovénok simán verték Ausztriát, Japán maradt a divízió I/A-ban, ahogyan mi is.

Fotó: MTI / Mudra László

“Kicsit csalódott vagyok az osztrákok elleni meccs miatt, hogy nem nyertünk” – kezdte értékelését Hári János, a találkozó legjobb magyar játékosa. “A japánok elleni miatt kevésbé vagyok csalódott, mert úgy nagyon nehéz játszani, hogy nem nagyon van miért. Ahhoz képest tényleg küzdöttünk. Mindenki megpróbált mindent megtenni a mai meccsért. Még ha nem is csodálatos játékkal, de valahogy az eredményt hoztuk.”

“Nagyon jó irányban a csapat, nem éreztem úgy, hogy rosszabb lett volna az idei vb csapat, mint a tavalyi. Kicsit keményebbek voltak az ellenfelek. Az ukránok sokkal jobbak, mint az angol csapat volt, ezt el kell ismerni. De az a meccs volt rossz, amin alulteljesítettünk.”

Arról, hogy min kell változtatni a jövőben, egyértelműen fogalmazott.

Fotó: MTI / Mudra László

“Van még tanulnivalónk, a kiállításoktól kezdve, hogy mit kell csinálni mikor vezetünk. Egyébként elég lenne a csapatunk tudása ahhoz, hogy minden évben a feljutásért tudjunk játszani. Az a fontos, hogy ne kapjunk buta kiállításokat, mint amilyeneket összeszedtünk. Vagy, hogy amikor vezetünk csapatként továbbjátsszunk, és ne akarjon mindenki gólt lőni. Nagyon szoros a csoport, de úgy érzem, hogy most sem vagyunk lemaradva. Aki azt mondja, hogy most rosszabb a csapat, mint öt éve, az nem tudja, hogy miről beszél. Szlovéniánál éreztem úgy, hogy egy kicsit kilógnak a mezőnyből.”


Fotó: Facebook

Végül a szurkolókat is megemlítette, és volt is miért, hiszen szép számú magyar csoport kísérte el a válogatottat a világ végére.

“A magyar szurkolók biztos a legjobbak a világon. Elutazott ide 150-200 ember, és végig itt voltak mellettünk, értük is játszottunk a japánok ellen, hogy ne úgy menjenek haza, hogy nem küzdöttünk az utolsó meccsen, hanem azt lássák, hogy megteszünk mindent.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik