Sport

Nagy László: Nehéz dolga lesz a PSG-nek

Nagy László (nagy lászló, )
Nagy László (nagy lászló, )

A veszprémi játékos elárulta, kész a magyar csapat stratégiája a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára.

A magabiztosságot, a jó csapatszellemet, nem utolsó sorban pedig a taktikai főlényt érvényesítő párizsi győzelem után szombaton délután saját szurkolótábora előtt ismételheti meg a múlt heti bravúrját az MKB-MVM Veszprém férfi-kézilabdacsapata, amelynek jutalma most már a négy közé jutás lehet a Bajnokok Ligájában. Nagy László amondó, hogy egy profi csapatnak, és annak a csapatkapitányának 24 órával a „szólítás” előtt semmi mással nem szabad foglalkoznia, csak a következő feladattal, csak és kizárólag azzal…

„Szívesebben beszélek arról, hogy Párizsban nem tudott meglepni bennünket a PSG, mert jól felkészültünk belőlük, és gyorsan reagáltunk, ha taktikát változtattak. Mi a támadásban és a védekezésben is hellyel-közzel hozni tudtuk a saját játékunkat, és ez már önmagában is fél győzelmet jelentett. A másik felet az összpontosításunkkal és a kitartásunkkal tettük hozzá a kétgólos győzelemhez. De nem minden volt rendben. A párizsi meccs felvétele is azt bizonyította, hogy jobban kell figyelnünk a lerohanásaikra, a szélsőjátékosaik gyors indulásaira, de emellett a második hullámban érkező átlövők kísérleteire is” – mondta a Telekom Sporthírszolgálatnak Nagy a visszavágó előtt.


Nagy Lászlót nem könnyű megállítani – tudják ezt Franciaországban is
Fotó: MTI/EPA

Az MKB-MVM Veszprém játékosai egy nap pihenőt kaptak a párizsi vendégjáték után, szerdán kétszer, a többi napon egy-egy alkalommal edzettek. Hogy még biztosabbak lehessenek a dolgukban, még egyszer leültek a kivetítő elé, és átismételték a PSG ellen kitervelt taktikai húzásokat.

Nagy László az FC Barcelona játékosaként két alkalommal szerepelt BL győztes csapatban és ugyancsak kétszer vehetett át ezüstérmet a döntő után. Három év telt el az utolsó nagy Bajnokok Ligája sikere óta.

„Ha most az a kérdés következik, hogy mire számítok három év elteltével, akkor az a válaszom, hogy a kölni négyes döntőről csak szombaton este fél 6 után beszélnék, mert a visszavágón minden megtörténhet. Egy olyan, klasszisokból álló csapat, amilyen a PSG, akkor tud arcot és harcmodort váltani, amikor az ellenfél a legkevésbé számít egy ilyesfajta fordulatra. A párizsi mérkőzésen tapasztalt tanácstalanságuk talán a túlzott akarásukból fakadt, de nyilván ők is alaposan kielemezték a mi játékunkat, – ahogy a saját hibáikat is – és most ők akarják megmutatni, hogy nem rosszabbak, hanem jobbak nálunk. Mi nekünk is kész a stratégiánk, de ez szombatig maradjon a csapat titka. Azt viszont elmondhatom, hogy nehéz dolga lesz a PSG kézilabdázónak, ha meg akarnak lepni bennünket…”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik