Sport

Hét meccses eltiltást ért a felrúgás

A címvédő Chicago Blackhawks, valamint a Columbus Blue Jackets és a Dallas Stars is 2-2-re egyenlített az NHL rájátszásának szerdai játéknapján, amely egy súlyos sérülést is hozott.

Mielőtt a játéknap történéseiről számolnánk be engedtessék meg egy előző meccsnaphoz kötődő hír kiemelése. A minnesotai Matt Cooke súlyos, csaknem másfél hónapos kényszerpihenőt eredményező térdsérülést okozott a coloradói Tyson Barrie-nek a két csapat 3. rájátszásos találkozóján.

Cooke a labdarúgásban használatos módszerrel egyszerűen lerúgta a szembe korcsolyázó ellenfelet. Ami érdekes, hogy míg a fociban ez azonnali piros lap esetén maximum 2-3 meccses eltiltást ér, addig a jó Matt hét mérkőzésre szóló eltiltást kapott… Ugyanis a térdhasználat az egyik legdurvább szabálytalanság a hokiban, mivel akár 40 km/h-val is találkozhat a két térd…

Ebben a párharcban a csütörtökön esedékes negyedik meccs előtt 2-1-re vezet egyelőre a Colorado.

És akkor a szerdai játéknap. A Chicago – miután az első két találkozót elveszítette St. Louisban, majd szépített otthon – ezúttal jól kezdett, ellépett 2-0-ra, ám a rivális Blues 3-2-re fordított. A hazaiak aztán az 57. percben egyenlítettek, majd Patrick Kane a 72. percben beütötte a győztes találatot. Az előző rájátszás legjobbjának választott amerikai csatárnak ez volt a harmadik gólja a mostani playoffban.

Ugyancsak hosszabbításban dőlt el a columbusi találkozó. A vendég Pittsburgh Penguins álomrajttal a 12. percben már 3-0-ra vezetett, de innen jött vissza a Blue Jackets, és 24 másodperccel a lefújás előtt egyenlített. A ráadás harmadik percében Nick Foligno volt a hős.

A Dallas Stars kétgólos hátrányból fordítva győzött a vendég Anaheim Ducks együttese ellen.

NHL, rájátszás, negyeddöntők, 4. mérkőzések, eredmények:

Kelet:
Columbus Blue Jackets-Pittsburgh Penguins 4-3, hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2

Nyugat:
Dallas Stars-Anaheim Ducks 4-2
Az állás: 2-2

Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 4-3, hosszabbítás után
Az állás: 2-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik