Sport

„Ha mi nyerünk, mindegy mit játszanak a többiek”

Vas János (vas jános, )
Vas János (vas jános, )

Vas János, a hokiválogatott játékosa nem törődik azzal, mi történik a divízió I-es vb többi meccsén.

A magyar jégkorong-válogatott 7-4-es győzelemmel kezdte a divízió I/A-s világbajnokságot, a mieink a házigazda Dél-Koreát verték egy hullámzó mérkőzésen. A magyar csapat a harmadik harmad elején 5-1-re is vezetett, innen jöttek fel 6-4-re az ázsiaiak, a triplázó Bartalis István egy üreskapus góllal állította be a végeredményt. Hokisainknak nem jutott túl sok pihenő, hétfőn már jön a következő ellenfél, Ukrajna.

„Azért szép ez a játék, mert bármi megtörténhet egy meccsen. Nem gondoltunk arra, hogy meg fog ismétlődni a budapesti forgatókönyv – fogalmazott Vas János a vasárnapi lefújás után. – Játszottuk a mi játékunkat, voltak hibáink, amit kihasználtak. Aztán még hogyha lőttek volna még egyet, akkor se lett volna probléma, mi folytattuk volna azt, amit az elején elkezdtünk. Pár hibától eltekintve nem játszottunk rosszul végig. Nehéz volt, a jég felülete nem volt olyan jó. Nehéz, fárasztó volt rajta korizni, mert nagy erőkifejtés kellett ahhoz, hogy az egyik harmadból a másikba eljussunk. De mind a két csapatnak ugyanúgy csúszik a jég, szóval a lényeg, hogy ez csak jobb lehet.”

Ezt követően azt tudakoltuk Vas Jánostól, hogy mit szólt a torna nyitónapjának meglepetéséhez, ahhoz, hogy Japán 2-1-re legyőzte a legerősebbnek tartott szlovén csapatot.

„Nem nagyon foglalkozom az eredményekkel. Próbálunk csak a saját eredményeinkre fókuszálni. Ha a mi mérkőzéseinket megnyerjük, akkor tök mindegy, hogy mit játszanak a többiek, nem lehet probléma.”


Vas János próbálja meg a kapuba tuszkolni a korongot a Dél-Korea elleni meccsen
Fotó: MTI / Mudra László

„Kicsit szorosabb lett a vége, mint kellett volna, de szerintem nagy veszély nem volt” – mondta a meccs után a Sport24-nek Hári János, aki három gólpasszal is hozzájárult a győzelemhez.

„Nyertünk, ez a lényeg, és tovább kell mennünk a következő meccsre” – tette hozzá.

A finn élvonalban játszó csatár úgy látja, hogy a koreai csapatnál csak jobb ellenfelek várnak rájuk a tornán. A hétfői találkozó kapcsán kiemelte, hogy kemény meccset játszottak az ukránok ellen két évvel ezelőtt Ukrajnában.

„Ljubljanában elég kemény mérkőzést játszottunk ellenük, most is jó meccset játszottak (hosszabbításban kaptak ki 3-2-re Ausztriától – a szerk.), kemény találkozóra számíthatunk” – összegzett Hári.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik