Sport

Futással emlékeznek az EU-csatlakozásra

Tíz éve volt, ezért 10 kilométer lesz a táv a budapesti sporteseményen május 11-én.

A futás útvonala Budapest belvárosában és a Duna-parton tíz, jelentős európai uniós támogatásból megvalósult, emblematikus budapesti fejlesztést érint. A résztvevők átfutnak a Margit hídon, elhaladnak például a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Rudas fürdő és a Várkert Bazár mellett is – tájékoztatta az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete közleményben az MTI-t.

A rajt, a cél és az eredményhirdetés a belvárosi Erzsébet téren lesz, amely az egész napos Európa-napi fesztivál helyszínéül is szolgál. A rendezvény koncertekkel, információs standokkal és családi programokkal várja a látogatókat.
A tíz – váltóban kétszer öt – kilométeres távot teljesítők egy Magyarország tízéves EU-tagságát szimbolizáló érmet kapnak.

A futáson a részvétel ingyenes, de a rendezvény előtt az indulóknak regisztrálniuk kell a verseny honlapján. Jelentkezni a www.bbu.hu/eu10 internetes oldalon lehet, ahol részletes információkat is találnak az érdeklődők.

A versenyt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Széchenyi 2020 programot felügyelő  Miniszterelnökség megbízásából a B-B Ultramaraton Kft. rendezi meg. Az eseményt az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Külügyminisztérium támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik