Sport

Nagy Laci: Párizsban még semmi nem dől el

Nagy László (nagy lászló, )
Nagy László (nagy lászló, )

Az MKB-MVM Veszprém kiválóságának nem ver szaporábban a szíve, ha a PSG elleni Bajnokok Ligája-meccsre gondol.

Több száz bajnoki mérkőzéssel és két tekintélyt parancsoló BL-győzelemmel a háta mögött Nagy László bátran jelentheti ki, hogy nem ver szaporábban a szíve, ha a szombati Bajnokok Ligája-mérkőzésre gondol, és akkor sem érez feszültséget, ha feldereng benne, hogy a PSG elleni negyeddöntős mérkőzéseken már a legjobb négy közé jutás a tét.

A 33 esztendős jobbátlövő a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozva azt is elmondta, hogy győzelemre hajtanak a Paris Saint-Germain elleni első összecsapásukon, és nem úgy kalkulálnak, hogy már a döntetlennel is jó helyzetbe kerülhetnek a veszprémi visszavágó előtt.

„Tudásunk legjavát szeretnénk kihozni magunkból, és erre most képesnek is érezzük magunkat. Az ellenfél csapatában több olyan játékos szerepel, aki egymaga is képes egy mérkőzést megnyerni, és ezek közül példaként elég a dán Mikkel Hansen, valamint a francia Luc Abalo és Daniel Narcisse nevét említenem. Azonnal hozzá kell tennem, hogy a mi oldalunkat is több hasonló képességű kézilabdázó erősíti.”

Tavaly a négyes döntő kapujában a címvédő THW Kiel csapatával került szembe az MKB-MVM Veszprém, és kettős vereséggel kényszerült búcsúra. Idegenben és Veszprémben is csupán egy gól döntött a német együttes javára.

Fotó: MTI

„Nem érdemes már a tavalyi versenyfutásról beszélni, mert az már régen lezárult” – folytatta Nagy László. “Mi mindig csak előre nézünk, és a következő feladattal foglalkozunk. Igyekeztünk a lehető legalaposabban tanulmányozni az ellenfelünket, kivesézni a támadásbefejezésük fortélyait, a gyakran változtatgató védekezési alakzataikat és azt is, hogy emberelőnyös, illetve emberhátrányos helyzetben mihez tudnak kezdeni. Idehaza két napon át néztük a meccseik felvételeit, és a „vetítés” Párizsban, még a meccs napjának délelőttjén is folytatódni fog.”

Néhány nappal ezelőtt Iváncsik Gergő úgy nyilatkozott az ehf.com munkatársának, hogy a párizsi és a veszprémi meccs is a két csapat védekezési teljesítményén dőlhet el, és attól is nagyon sok függ, hogy a kapusok milyen napot fognak ki.

„Teljesen egyetértek Gergővel. Nekünk, amikor csak lehet, meg kell akadályoznunk az ellenfelünket a támadások felépítésében és sikeres befejezésében. A videofelvételek több „jelenete” is azt bizonyította, hogy a PSG játékosai gyakran improvizálnak, teljesen váratlan egyéni megoldásokkal igyekeznek helyzetbe hozni magukat, illetve a társaikat. Ezért sem lankadhat a meccs végéig a figyelmünk.”

A PSG hazai pályán eddig lejátszott BL-meccsei közül ötöt megnyert, és csupán egyszer kapott ki, akkor viszont négy góllal az esélyesebbnek is tartott FC Barcelonától. Ami a magyar bajnokcsapatot illeti, minden hazai meccsét hozta, igaz, két alkalommal is csak egygólos győzelmet könyvelhetett el. Nagyon szoros volt a német Rhein-Neckar Löwen (30-29), majd a szlovén Celje (27-26) elleni hatvanperces küzdelem is.

„Kétmenetes csata előtt állunk, amelynek az összesítése dönt majd a továbbjutásról. Ha sikerül győznünk Párizsban, még csak az első menetet nyertük meg, tehát nem lesz még okunk az ünneplésre. Könnyen lehet, hogy a jövő szombati veszprémi visszavágó hajrájáig nyitva marad a továbbjutás kérdése. Nem látok a PSG játékosaiba, de nem hinném, hogy mi egy csöppet is kevésbé motiváltak lennénk náluk” – hangoztatta Nagy László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik