Sport

Kifulladt a Szeged, a Veszprém a Magyar Kupa-győztes

Nagy László (nagy lászló, )
Nagy László (nagy lászló, )

Egy szoros első félidőt követően lemosta ellenfelét a pályáról az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Magyar Kupa fináléjában, akik ezzel sorozatban hatodszor diadalmaskodtak a sorozatban.

Az esélyeknek megfelelően a Pick Szeged és az MKB-MVM Veszprém jutott be a döntőbe, miután előbbi a Tatabányát, utóbbi pedig a Gyöngyöst múlta felül a szombati elődöntőkben.

Nagy csatát hozott a két rivális összecsapásának első félideje, harminc percnyi játék után egyszer sem fordult elő, hogy egyik vagy másik csapat kettőnél több góllal vezetett volna, a szünetre 13-13-as döntetlennel mehettek a felek.


Fotó: MTI

A második félidő nagyon rosszul indult a Szeged számára, az első hat percben háromszor is emberhátrányban játszottak Mikler Rolandék, amit a címvédő Veszprém ki is használt, gyorsan háromgólos előnyre tettek szert.

Ezt követően próbált kapaszkodni a Nagy László véleménye szerint az “utóbbi idők legjobb Szegede”, ám támadójátékban és védekezésben sem tudták nyújtani a maximumot,  s végül 27-21-re nyert a Veszprém.

Eredmény – férfi MK, döntő:

MKB-MVM Veszprém–Pick Szeged 27–21 (13–13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik