Sport

Magyar pólósok lehetnek francia válogatottak

jászberényi gábor (jászberényi gábor, )
jászberényi gábor (jászberényi gábor, )

Elképzelhető, hogy a nyári vízilabda-Eb-n nemcsak a magyar válogatott soraiban játszanak majd magyar pólósok.

A Hajós Alfréd Uszodában rendezik meg július 14. és 27. között a vízilabda Európa-bajnokságot. A nők és a férfiak mezőnyében is ott lesz a magyar válogatott természetesen, 13-13 fővel.

Csakhogy lehet, hogy még három magyart is láthatunk az 50-esben pólózni. Már évek óta a spanyol férfiválogatott tagja Szirányi Balázs, így jelenléte nem lesz újdonság senkinek, viszont a francia válogatottban esetlegesen szereplő két másik magyar személye igen.

Jászberényi Gábor és Heinrich Dávid négy éve a francia Montpellier játékosa, jelenleg is vezetik a hazai bajnokságot, és korábban is sikeresen szerepeltek a csapattal.


Heinrich Dávid, Jászberényi Gábor és dr. Kiss Gergely a Honvéd edzésén
Fotó: Honvéd Vízilabda/Facebook

Ezekben a napokban éppen Budapesten edzenek, ugyanis a montpellier-i uszodájukat éppen renoválják. Jó ideje téma, hogy esetleg az Eb-kvalifikációt kivívó francia válogatott tagjaként részt vesznek a budapesti tornán.

Jászberényi Gábor a waterpolo.hu-nak elmondta, a papírokat már beadták az állampolgársági hivatalhoz, és a nyelvvizsgát is letették már, ez szükséges a jóváhagyáshoz. Most a döntésre várnak. Egyetlen “bibi” nehezítheti a dolgot: öt év franciaországi tartózkodás szükséges az állampolgársághoz, nekik csak négy van meg eddig. Kérdés, méltányolják-e, hogy sportolókról van szó.

Jászberényi egyébként a 2006-os belgrádi Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagjaként vett részt. Nem ritka, hogy magyar játékosok egy másik nemzeti csapatban is vízbe ugranak: Märcz Tamás és Valkay Erzsébet is olasz válogatottként vett részt világversenyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik