Sport

Őrület és 80 ezer néző a kosárdöntőn

A Connecticut Huskies 60-54-re nyert a Kentucky Wildcats ellen az Egyesült Államok egyetemi férfi kosárlabda-bajnokságának (NCAA) döntőjében.

A profi liga (NBA) előszobájának is tartott NCAA történetében ez volt a 76. finálé, a Connecticut pedig 2011 után diadalmaskodott újra.  Hogy mekkora show Amerikában az egyetemi sport azt a helyszín és a nézőszám egyértelműsíti: a Texas Cowboys profi NHL csapat arénája csordultig megtelt, 79 238 néző tekintett meg a meccset a helyszínen.

Az egyetemi évek után Shabazz Napierre alacsony termete ellenére szép karrier várhat  az NBA-ban
Fotó: Europress

A mérkőzés hőse a 22 éves Shabazz Napier volt, aki 22 ponttal segítette csapatát a dallasi fináléban. A mindössze 185 centis Napier-t egyúttal a négyes döntő legjobbjának is megválasztották, amit ha azt nézzük, hogy csapata pontjainak több, mint 1/3-át saját maga szerezte nem is lehet csodálni..

A Connecticut tavaly nem játszhatott a rájátszásban, miután a szövetség szabálysértés miatt eltiltotta a gárdát a playofftól.
A meccs érdekessége volt, hogy a Conncticut hetedik, míg a Kentucky nyolcadik kiemeltként jutott el egészen a döntőig, márpedig korábban soha nem fordult még elő, hogy a két finalista kiemelési száma együttesen (15) ilyen magas legyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik