Sport

95 milliárd forintot nyert a mázlista amerikai

póker (póker)
póker (póker)

Elképesztő összeget, 425 millió dollárt, azaz 95 milliárd forintot nyert a lottón egy mázlista amerikai.

Bár csak egy szendvicsért állt meg a benzinkúton a kaliforniai B. Raymond Buxton, végül vett két lottószelvényt is, az egyikkel pedig megütötte a hihetetlenül nagy főnyereményt – írja a Poker.hu.

Hazafelé tartott autójával az 59 éves nyugdíjas amerikai B. Raymond Buxton, aki nem bírta már ki hazáig, olyan éhes volt, így beugrott az a benzinkútra egy szendvicsért. A kúton aztán olyan nagy volt a sor, hogy a várakozás közben unalmában kitöltött két darab kétdolláros lottószelvényt is.

Végül Buxton számait húzták ki a Powerball lottón, így gyakorlatilag a hasának köszönhette a nyereményét, amit április elsején vehetett át. A büszke pillanatról egy képet is posztolt, de senki nem hitt neki, mindenki csak Bolondok napi tréfát látott a történetben.

Azonban a hír igaznak bizonyult, Buxton pedig a történelem hatodik legnagyobb lottónyereményét vághatta zsebre, 425 millió dollárt, azaz 95 milliárd forintot.

Bár az újságíróknak nem volt hajlandó nyilatkozni a korosodó nyugdíjas, annyit elmondott, hogy ebből az összegből jócskán fog adakozni. Főleg a gyerekkori betegségek megelőzéséért és a gyermekéhezések ellen fog küzdeni, de sokat tervez jótékonykodni a gyerekek jobb oktatásáért is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik