Sport

Biztató hírek Szivós Mártonról

Szivós Márton (szivós márton, )
Szivós Márton (szivós márton, )

Kemény Dénes, ha az orvosok jóslata megfelel a valóságnak, akkor a 32 éves sportoló hat hét múlva újra pólózhat. A szövetség elnöke szerint infarktus közeli állapotban volt Szivós Márton.

Pénteken játszották a férfivízilabda ob I.-ben a Vasas-Szeged rangadót, melyen a vendégek nyertek 10-9-re. A mérkőzés után, hajnalban jött a rossz hír, miszerint Szivós Mártont, a szegediek világbajnok pólósát kórházba kellett szállítani. A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján kezdődő infarktust diagnosztizáltak nála és azonnal megműtötték – a szívkatéteres operáció sikeres volt. A játékos jelenleg az intenzív osztályon fekszik, az állapota stabil.


Fotó: MTI

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) hivatalos honlapjának nyilatkozott szombaton délelőtt Kemény Dénes, a szervezet elnöke, a magyar vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya:

„Sajnos, rossz alvó vagyok, éjszaka a lehalkított telefonon olvastam Papesz riasztó üzenetét. Azonnal válaszoltam, és nem sokkal később hívott újra, amikor kijött az intenzívről. Miután beszéltünk, azt követően megnyugtatott. Abban bízom, hogy az orvosok jóslata megfelel a valóságnak, és Marci hat hét múlva elkezdhet vízilabdázni.

Reggel beszéltem Marci édesapjával, és miután ő fogorvos én állatorvos vagyok, teljesen nem vagyunk tudatlanok a témában. Arra a következtetésre jutottunk, hogy effektív infarktus nem történt, ezt a hírt lényegében cáfolhatjuk. Egy infarktus közeli állapot volt, és sikerült az idővel versenyt futva a katéterrel azt a vérrögöt kiszippantani, ami hogyha teljesen elzárta volna azt a koronária eret, akkor bekövetkezett volna szívizom egy részének a végleges elhalása. Szerencsére ez nem történt meg” – mondta Kemény Dénes a waterpolo.hu-nak.

„Hajnalban meg tudtuk látogatni Ambrus Tamással és Varga Zsolttal. Elmondták, hogy egy vérrög keletkezett a szívében, és ez vezetett egy enyhébb lefolyású infarktushoz. Marci nem csak jól van, de az orvosok tájékoztatása szerint az sem kizárt, hogy folytathatja a sportolói pályafutását. A Vasas elleni meccsen lett rosszul, de nem annyira, hogy eszméletét veszítse. Kocsiba ült, de a fájdalma nem múlt, ekkor úgy érezte, hogy szólnia kell. Azt mondták az orvosok, hogy ha nem megy kórházba, akkor nagyobb baj is történhetett volna” – mondta Szivós gyerekkori barátja, a Ferencváros jelenlegi játékosa, Paján Viktor a fradi.hu-nak.

Klubja és természetesen mi is mielőbbi gyógyulást kívánunk Szivós Mártonnak!

Szinte biztos, hogy folytathatja

A vlv.hu Merkely Béla professzorral, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatójával készített interjút, aki éjszaka maga döntött a beavatkozásról.

„Ez egy életmentő műtét volt. (…) Egy konferencián elnököltem, amikor érkezett a hír, de akkor még úgy volt, hogy tulajdonképpen csak a biztonság kedvéért vesszük fel Marcit, mint mondtam, nem voltak egyértelmű jelek arra vonatkozóan, hogy infarktusról van szó. A leletekről telefonon konzultálnunk, a kollégám mondta, hogy szerinte ezt érdemes >>megkatéterezni<<” – mondta Merkely Béla, aki szerint szinte biztos, hogy Szivós folytathatja a pályafutását.

A teljes interjút IDE kattintva érheti el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik