Sport

Három magyar is a bronzéremért birkózik

Veréb István az elődöntőben gyors vereséget szenvedett az orosz Abdulrasid Szadulajevtől Vantaaban, az Európa-bajnokságon, így egyenes ágon mehet a bronzért. Gulyásnak és Németh Zsanettnek vígaszágon adatott meg mindez.

A két szép győzelemmel elődöntős szombathelyi sportolónak a csodagyerekként beharangozott orosz elleni meccse nem tartott sokáig, riválisa ugyanis gyorsan elérte a technikai tushoz szükséges különbséget.

A meccs első percébena 86 kilós Veréb próbált fogást találni masszív ellenfelén, de nem sok sikerrel járt, igaz, ekkor legalább szépen le tudott lépni Szadulajev támadásairól. Aztán egy percnél az orosz villámgyors lábratámadását már nem védhette, ráadásul még kétszer meg is pörgette őt ellenfele, s már 6-0-ra vezetett.

A folyatásban Szadulajev továbbra is ellenállhatatlan volt, egy újabb lábfelszedés és mögé kerülés után megint pörgetett, a 10-0 pedig a meccs végét jelentette.

“Nem nagyon tudtam megfogni ezt a fiút. Nagyon ügyes volt, sajnos így alakult. Azért jó lenne este egy bronzérmet nyerni” – mondta az MTI-nek Veréb, aki a meccs után jobb alkarját fájlalta, melyben szerinte elpattant egy ér.

Veréb István a magyar idő szerint 17 órakor kezdődő éremcsatározásokban lesz legközelebb érdekelt, ahogy Gulyás Zsombor (70 kilogramm) és Németh Zsanett (75 kilogramm) is, hiszen mindkettőjüket vígaszághoz segítette koradélelőtti legyőzője és mindketten élni tudtak a lehetőséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik