Sport sport

Áll a bál a röpiseknél

Ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett a Magyar Röplabda Szövetség hűtlen kezelés és a számvitel rendjének megsértése bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt.

Amint azt az MRSZ csütörtöki közleménye jelzi: a szövetség egy közel féléves pénzügyi, jogi átvilágítás után jutott el odáig, hogy az ügyet a nyomozóhatóságokra bízza.

2011-ben jelentős, több mint 18 millió forintos mínusszal, 2012-ben pedig újabb, több mint 54 millió forintos veszteséggel zárta az évet a szövetség. Ezzel egy időben a tartozás 2012 végére elérte a 83,3 millió forintot.

Ezen felül olyan szerződéseket is kötöttek, amelyekben havi 20 százalékos (!!!) késedelmi kamatot vállalt a szövetség. Ez az összeg kamatos kamattal évi 375 százalék, amelyet a szövetség bíróságon támadott meg. Mivel az MRSZ akkori vezetése a munka elvégezte után nem fizetett, a késedelmikamat-fizetés jogerőre emelkedett.

A veszteség felhalmozását, a hűtlen kezelést a Magyar Röplabda Szövetség előző elnökségéből azok követhették el, akik a szövetség pénzállományához, bankszámlájához hozzáféréssel rendelkezhettek.

A Magyar Röplabda Szövetség közgyűlése tavaly áprilisban Poór Csabát választotta meg elnöknek, aki 39-16 arányban nyerte meg a szavazást a korábbi elnökkel, Tóth Tamással szemben. Tóth Tamás 2010 júniustól irányította a szövetséget.

Más kérdés, hogy a röplapdaszövetség társadalmi szervezet, annak minden előnyével és hátrányával. A szövetséget az elnökség irányítja, de az elnök, alelnökök általában társadalmi funkcióban látják el feladatukat. A magyar sportban általános szokás szerint az elnökség határozataival jogosítja fel a főtitkárt vagy ügyvezetőt – mint az első fizetett alkalmazottat – és az apparátust az ügyek intézésére. E határozatok nélkül ők nem tehetnek semmit.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.