Belföld

Nemzetközi röplabda gála Fehérváron

roplabda(1)(960x640).jpg (röplabda)
roplabda(1)(960x640).jpg (röplabda)

Négy ország válogatottjának részvételével rangos nemzetközi férfi röplabda tornának lesz házigazdája Magyarország, azon belül is Fehérvár május 2-4. között. Az I. Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gálán a házigazda magyarokon kívül a svéd, a román és az izraeli nemzeti csapat is részt vesz.

Az I. Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gála ötletét az 1979-ben alapított Volán Nemzetközi Férfi Röplabda Válogatott Kupa adta, melyet 10 éven keresztül rendeztek hatalmas sikerrel Székesfehérváron. Ez alatt a 10 év alatt megfordultak városunkban Kuba, Korea, Spanyolország, Bulgária, Ausztria, Románia, Jugoszlávia férfi felnőtt válogatott csapatai és természetesen a Magyar Férfi Felnőtt Válogatott is. Sok fehérvári csodálhatta akkoriban Európa- és világklasszis játékosainkat, Buzek Lászlót, Demeter Györgyöt, Börcsök Csabát, hogy csak néhányat említsünk a teljesség igénye nélkül.

Az, hogy újra életre hívják ezt a nagy hagyománnyal rendelkező nemzetközi röplabda kupát, igen nagy feladatok elé állítják a szervezőket. Természetesen azon lesznek a szervezőbizottság tagjai, hogy az elődök hagyományaihoz méltóan őrizzék meg és képviseljék azt a színvonalat, amit akkoriban a Magyar Röplabda Európában elfoglalt helye érdemelt. A gálával kapcsolatos minden további fontos információ ezen az oldalon érhető el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik