Sport

Nagy László: “Inkább a PSG, mint a Löwen”

Nagy László (nagy lászló, )
Nagy László (nagy lászló, )

Nagy László, az MKB-MVM Veszprém csapatkapitánya szerint az lett volna a legrosszabb, ha a kézilabda Bajnokok Ligájának keddi sorsolásán a régi rivális Rhein-Neckar Löwent húzták volna ki ellenfélként, és nem az eddigi versengésben meglehetősen szeszélyes teljesítményt nyújtó, ám éppen ezért kiszámíthatatlan francia PSG együttesét.

„A Paris Saint-Germain egy amolyan kis „világválogatott”, a tehetős tulajdonos minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy Bajnokok Ligája győzelemre is képes együttest verbuváljon Párizsban, amit „nagybevásárlásnak” is lehetne nevezni. Eddigi mérkőzéseiken a franciák hullámzó teljesítményt nyújtottak, és e közben az is kiderült, hogy hazai pályán sem sebezhetetlenek” – nyilatkozta közvetlenül a sorsolás után Nagy László.

“Bízzunk abban, hogy nem éppen a velünk szembeni mérkőzéseken táltosodnak meg, és hozzák a legjobb formájukat. Az EHF „kétkalapos” sorsolásának köszönhetően két korábbi címvédővel, a német THW Kiel, illetve a spanyol FC Barcelona együttesével – egykori csapatommal – eleve nem kerülhettünk szembe, ahogy a szezon meglepetés csapatát. a címvédő Hamburgot elbúcsúztató macedón Vardar Szkopjét sem kaphattuk. Ámbár ehhez azt is hozzátenném, hogy a mostani Kiel együttesével sokkal inkább találkoztam volna, mint azzal, amelyik legutóbb az utunkat állta.”

Fotó: MTI

A PSG egyik Veszprémből leszerződtetett játékosa Császár Gábor, aki hamarosan egykori csapata ellen készülhet bizonyításra – adta hírül a Telekom Sporthír Szolgálat.

„Nincs ebben semmi különös, egykori csapattársakból gyakran lesznek ellenfelek, és ez fordítva is így igaz. A profi sport már csak ilyen. Szerintem Gábor mindent bele fog adni, hogy bizonyítani tudjon, számunkra pedig ugyanolyan ellenfél lesz, mint a PSG többi kézilabdázója. Neki már odahúz a szíve, ahogy a hozzánk szerződött „légiósoknak is.”

A negyeddöntőben, amelyet már csak egy lépés választ a kölni négyes döntőtől, azaz az európai klubkézilabdázás csúcseseményétől, először Párizsban mérkőzik meg a PSG és az MKB-MVM Veszprém.

„Nem egyértelműen előnyös, hogy idegenben kezdünk, de szerintem az sem lenne feltétlenül jó a számunkra, ha mi lennénk először a pályaválasztók. Ha mindenképpen minősíteni kell, úgy gondolom, hogy a kinti kezdés valamivel mégis csak előnyösebbnek mondható a mi szempontunkból. Ha a barcelonai éveimre gondolok, volt úgy, hogy idegenben döntöttük el a továbbjutás kérdését, de ez sem sikerült mindig.Nem szívesen gondolok vissza a tavalyi búcsúmeccsünkre, amikor a Veszprém Arénában nem tudtunk megbirkózni a THW Kiel csapatával és kényszerültünk lemondani a négyes döntőről.  Meglátjuk mi lesz most, mire visszük Európa legtehetősebb kézilabdacsapata ellen, amit viszont csapatkapitányként és a társaim nevében is már most kimondhatok: mindent meg fogunk tenni azért, hogy ott lehessünk a Final Four szereplői között!” – hangsúlyozta Nagy László, aki a Barcelonával kétszer is BL győztes volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik