Sport

A legjobbkor húzott bele a Detroit

detroit red wings (detroit red wings)
detroit red wings (detroit red wings)

A legutóbbi tíz meccséből hatot is megnyerő Red Wings jégkorongcsapata 1991 óta mindig ott van a rájátszásban. Az együttes most is erre készül.


A Detroit Red Wings idén is ott lehet a playoffban
Fotó: Europress Fotóügynökség

A liga divíziói új felosztása miatt a Detroit Red Wings a nyugati konferenciából átkerült keletre, így sokan azt hitték, hogy az elvileg gyengébbik oldalon majd sorra nyeri a meccseket. Ehhez képest döcögött a gárda szekere rendesen a szezonban, így még mindig benne van a pakliban, hogy véget ér a klub fantasztikus sorozata, azaz hogy 1991 óta megszakítás nélkül mindig ott legyen a rájátszásban – négy Stanley Kupát is nyert ez idő alatt a franchise.

Mindenesetre Mike Babcock csapata éledezni látszik az alapszakasz hajrájában. Az NHL legutóbbi játéknapján például a Tampa Bay Lightningot sikerült legyőzni 3-2-re, ez pedig a Red Wings zsinórban második győzelme volt, az elmúlt tíz bajnokin pedig már a hatodik. Ezzel a Detroit jelenleg a hetedik a keleti konferenciában, azaz rájátszást érő helyen áll, ám még minden csapatra vár 7-8 találkozó, azaz könnyen változhat a sorrend a végéig – ahogyan azt már megszokhattuk.

Történt még egy s más ligaszerte: a Boston Bruins zsinórban kilencedik idegenbeli sikerével klubcsúcsot döntött, ugyanezen a mérkőzésen a philadelphiai Vincent Lecavalier kétszer is eredményes tudott lenni és már 400 gólnál jár az NHL-ben. A Pittsburgh Penguins pedig legyőzte a regnáló bajnok Chicagót, a Blackhawksnak ez már a harmadik veresége volt egyhuzamban.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Philadelphia Flyers-Boston Bruins 3-4, szétlövés után
Ottawa Senators-Calgary Flames 6-3
Detroit Red Wings-Tampa Bay Lightning 3-2
Pittsburgh Penguins-Chicago Blackhawks 4-1
Nashville Predators-Washington Capitals 4-3, szétlövés után
Edmonton Oilers-New York Rangers 0-5

Videó – A Detroit sikere, külön felhívnánk a figyelmet Nyquist góljára:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik