Sport

Jött Puljko, és döntött…

A paksi bravúros győzelem után Kaposváron próbált még előrébb jutni az Alba Fehérvár.

Fergeteges kezdésről egyik oldalon sem beszélhettünk, de főleg nálunk kellett sokat várni az első akciópontra. A 4. perc kezdődött, amikor összejött, de utána még vezetett is az Alba, mert Tóth Norbi jól fejezett be két lerohanást. Elszakadni nem tudott egymástól a két csapat, Fodor 5 pontjára Barone felelgetett, az első negyed utolsó percét még hárompontos előnnyel kezdtük. Ekkor azonban hetet dobott zsinórban válasz nélkül a Kaposvár, főlef Davis dudaszóra visszapöcizett kosara fájt – írta meg a szekesfehervar.hu.

Bemutatta ugyanezt a második negyed elején is, nekünk meg nem ment a támadás, és a Fodor vezette hazaiak egy 12-0-ás rohammal építettek komolynak tűnő előnyt. Szerencsére ekkor megtorpantak, vagy ha úgy tetszik a zónavédekezés megint bejött fehérvári részről. Nem kellett sokat várni a fordulatra, Moore bevágta az első triplánkat, Barone is szorgoskodott, és mivel hátul is rendben mentek a dolgok, indításokból még előnyt is sikerült építeni. A hullámzó meccs első félidei hajrája mégis a Hendlein révén nagyon szerencsés kosarakat szerző hazaiaké lett, köszönhetően pár feleslegesen eladott labdának is.

Somogyi Gergő 2+1-gyel nyitott szünet után, erre Puljko berepülőse volt a válasz, és egyenlőt mutatott az eredményjelző. Supolánk sajnos nem ment úgy, mint szerdán, triplát és közelit is kihagyott, aztán végre egy lerohanásból betalált. Folytatódott a kiszámíthatatlan adok-kapok, melyben Ramone Moore jelentette fehérvári részről a biztos pontot. De tartósan megszerezni a vezetést nem sikerült, a negyed hajrájában ugyanaz történt, mint az előző kettőben: Hobbs triplájával még vezettünk, aztán odaadtunk pár labdát a Kaposvárnak és ők fordítottak. Fodor kosarával egypontos előnnyel várhatták a záró felvonást.

Pujko hármasa vezette be a negyedik negyedet, majd bevágott még egyet – és mint később kiderült, ezzel csak “főpróbát tartott”. Mert ugyan ebben a játékrészben is mutatott fehérvári előnyt az eredményjelző, a horvát légiós triplaparádéja végképp a hazai siker felé terelte az összecsapást. Volt egy szakasz, amikor három hármast szúrt be egymás után, emberről, ami óriási lelki többletet adott a Kaposvárnak. Nem sokkal ezután kipontozódott, de már nem tudtunk élni az eséllyel, a somogyiak rutinosan “lemenedzselték” az utolsó perceket. Ami náluk megvolt, egy valódi egyéni extra, az nálunk a döntő pillanatokban hiányzott, és igazából ez döntötte el az amúgy szoros meccset, amely stílszerűen egy hazai triplával ért véget, igaz, ezt már Drahos dobta.

Kaposvári KK – Alba Fehérvár 101-93 (24-20, 22-25, 23-23, 32-25)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik