Sport

Futamgyőztes a magyar motorversenyző

Gyutai-Adrian(960x640).jpg (gyutai adrián, )
Gyutai-Adrian(960x640).jpg (gyutai adrián, )

Gyutai Adrián a Román Superbike Bajnokság idénynyitóján, Rijekában végzett az első helyen.


Gyutai Adrián a dobogó legfelső fokára állhatott
Fotó: Pole Positions Communications Kft.

A tavaly élete eddigi legeredményesebb szezonját záró Gyutai Adrián keményen készül a 2014-es szezonra. A fizikai felkészülését követően immár az előre eltervezett tesztprogramon vesz részt. A háromnapos, Rijekában végzett gyakorlás a lehető legjobban sikerült: egyrészt már most megjavította eddigi legjobbját ezen a pályán, másrészt megszerezte első 2014-es futamgyőzelmét is, ugyanis fölényesen győzött a Román Superbike Bajnokság Supersport kategóriájának versenyén.

A 23 esztendős magyar versenyző az időmérőn több mint 2 másodperccel volt jobb az olasz, izraeli, horvát és román motorosokból álló 42 fős mezőnynél, majd a futamon sem talált legyőzőre, majd fél percet vert a többiekre – derül ki csapata, a Tomracing Motorsport Team közleményéből.

„Fantasztikusan érzem magam, hiszen pályafutásom során először motorozhatok végig a szezon előtt egy ilyen komoly tesztprogramot. Külön öröm számomra, hogy a motor sokkal jobb, mint tavaly, és az elmúlt három nap használt gumikon is sikerült jó időket menni, sőt, meg tudtam velük javítani az eddig elért itteni legjobb köridőmet. Ez bizakodásra ad okot az idei versenyek előtt. Ráadásul élesben is ki tudtam próbálni magam és a motoromat, és ebben a nemzetközi mezőnyben mind az időmérőn, mind pedig a versenyen jó teljesítményt nyújtottam. A futamon végig konstans időket tudtam menni, és ez volt most a lényeg. Lépésről lépésre építjük fel magunkat, a Pannoniaringen folytatjuk a munkát” – fogalmazott 2013 legeredményesebb gyorsasági motorversenyzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik