Sport

Negyeddöntős a Szeged az EHF-kupában

Ancsin Gábor (ancsin gábor, )
Ancsin Gábor (ancsin gábor, )

A Pick Szeged hazai pályán kiütéses, 11 gólos győzelmet aratott a svéd Kristianstad ellen a férfi kézilabda EHF Kupa főtáblájának utolsó, hatodik fordulójában, így bejutott a legjobb nyolc közé.


Fotó: MTI

Villámrajtot vettek a meccs előtt négy győzelemmel és egy vereséggel álló szegediek, gyorsan 5-0-ra elhúztak. Az első percek után már nem is tudtak közel kerülni a svédek a magyarokhoz, akik a félidőben hét góllal vezettek.

A második félidőben már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a különbség a végén. A Szeged végül 11 góllal győzött és biztosította helyét a negyeddöntőben. Az hogy csoportelsőként vagy -másodikként lép tovább, csak a 18 órakor kezdődő Tatran Presov-Nantes találkozón dől el. A negyeddöntő sorsolását kedden tartják majd.

“Komolyan vettük a találkozót, ennek köszönhetően már az elején ötgólos előnyt szereztünk a jó védekezésnek és a kapusteljesítménynek köszönhetően. Örülök, hogy mindenki lehetőséget kaphatott, és annak is, hogy Ancsin Gabi magabiztos teljesítményt nyújtott. Balogh Zsolti kevesebbet játszott, mert van egy kis problémája. A mi csoportunk volt a legnehezebb a négy közül, tele a bajnokságaik élmezőnyében lévő együttesekkel, nagy fegyvertény, hogy továbbjutottuk. Várjuk az április elsejei sorsolást!” – idézi Juan Carlos Pastor vezetőedzőt a pickhandball.hu.

A Csurgó egygólos vereséget szenvedett Hannoverben a férfi kézilabda EHF Kupa főtáblájának utolsó, hatodik fordulójában, ezzel eldőlt, hogy nem jut be a negyeddöntőbe.

Eredmény – férfi EHF Kupa, 6. forduló

A csoport:
Hannover (német)-Csurgó 27-26 (12-16)

C csoport:
Pick Szeged-Kristianstad (svéd) 29-18 (16-9)

A magyar csapat góldobói: Ancsin 7, Källman 4, Balogh 4, Zubai 3, Ilyés 3, Mindegía 2, Larholm 2, Vranjes 2, Laszica 1, Gidai 1

Férfi kézilabda NB1, az elődöntőbe jutásért, 3. mérkőzés:

Balatonfüred-B.Braun Gyöngyös 29-25 (16-12)
A párharc végeredménye:
2-1 a Balatonfüred javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik