Sport

Vereséggel búcsúzott közönségétől az Eger a BL-ben

Bisztritsányi Dávid (bisztritsányi dávid, )
Bisztritsányi Dávid (bisztritsányi dávid, )

A Jug Dubrovnik vízilabdacsapata egy szétfújt mérkőzésen nyert 10-8-ra az Eger otthonában a Bajnokok Ligája A csoportjában.

Két rossz passzban lévő csapat találkozott szerda kora este a vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában, az utolsó hazai mérkőzését játszó Eger fogadta a horvát Jug Dubrovnikot.

Mind a két oldalon kihagyott lövésekkel indult a találkozó, a vendégek pedig egy büntetővel és egy emberelőnyös góllal gyorsan el is léptek két találattal. A második negyedik kellett várni az első hevesi gólra, Varga Zsolt volt eredményes, majd Bundusch Erik révén már egyenlített a magyar csapat. 3-3-nál is egál volt az állás, azonban a szünetig ismét elhúzott kettővel a Jug Dubrovnik (3-5).


Fotó: MTI

A harmadik negyedben Bedő Krisztián, majd újra Varga Zsolt volt eredményes, de hiába az újabb egyenlítés, az utolsó nyolc percnek 5-7-ről vágtak neki a csapatok. Kevin Graham szenzációs találatával kezdődött a záró etap, majd ugyanő emberfórból is betalált, így ismét sikerült ledolgozni a hátrányt, sőt, először a mérkőzés során vezethetett volna az Eger, de Bedő senkitől sem zavartatva a kapufára dobott a kapu torkából. Ezt meg is büntették a vendégek, majd Bedő egyenlített, az utolsó két perc pedig Niksa Dobud-Cap találatával indult.

A találkozó hajrájába érve emberfórba került az Eger, de egy eladott labda miatt meghiúsult a támadás, majd a legvégén még Pavo Markovic zörgette meg a hazai hálót. 8-10 lett a találkozó vége, amely sajnos főleg arról marad emlékezetes, hogy a játékvezetők szétfújták a meccset, ítéleteikkel ráadásul sok esetben az Egert sújtották.

A magyar együttes nyolcadik meccsén a hetedik vereségét könyvelte el és vesztes meccsen búcsúzott hazai közönségétől. Az Egerre még két mérkőzés vár a Bajnokok Ligájában, előbb a spanyol Barceloneta, majd az olasz  Pro Recco otthonába látogat a magyar csapat.

Eredmény – férfivízilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló

ZF-Eger – Jug Dubrovnik (horvát) 8-10 (0-2, 3-3, 2-2, 3-3)
az Eger góldobói:
Varga II. Zs., Graham, Bedő 2-2, Bundschuh, Biros 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik