Sport

30 ezer dollárra hajt Papp Kriszti

Szombaton Koppenhágában rendezik meg a 245 ezer dollár összdíjazású félmaratoni világbajnokságot. Egy magyar induló lesz, de esélyes.

Papp Krisztina személyében egyetlen magyar indulója lesz a világbajnokságnak, aki ha azt nézzük, hogy március 2-án, a rangos római nemzetközi versenyen 1:09:50 órás egyéni rekorddal lett ötödik, és csupán két-két kenyai és etióp atléta előzte meg, még akár esélyesnek is mondható. A TOP10-be mindenképp.

Az UTE sportolója fenti idejének köszönhetően az ötödik a világbajnokságra nevezett versenyzők között, bár illik hozzátenni, hogy a 98 fős mezőnyben több olyan sportoló is lesz, aki 2014-ben még nem versenyzett ezen a távon.

A viadal 245 ezer dollár összdíjazású, egyéniben és csapatban is az első hat-hat helyezett részesül pénzdíjban. A férfi és női győztes 30-30 ezer dollárt vehet majd át, s még a hatodikak is kapnak 3-3000 dollárt. A világcsúcsért (férfiak: 58:23 perc, nők: 1:06:25 óra) további 50 ezer dollár jár a nemzetközi szövetségtől.

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.