Sport

A BVSC uszodája folyamatosan újul meg

bvsc uszoda (bvsc, uszoda)
bvsc uszoda (bvsc, uszoda)

A 800 millió forintos beruházás első gyümölcseit már élvezik a sportoló fiatalok és az idősebbek is.

A Magyar Vízilabda Szövetség által benyújtott, a zuglói önkormányzat és a magyar állam által támogatott TAO-pályázatból újul meg a XIV. kerületi uszoda, rá is fért már. Több szakaszban valósul meg a rekonstrukció, mintegy 800 millió forintból.


Papcsák Ferenc és Szatmáry Kristóf zuglói országgyűlési képviselők a felújított öltözőben
Fotó: MTI

A beruházás tavaly év végén indult, idén januárra kicserélték a nyílászárókat, lefestették a külső fél tartószerkezetet, a hőszigetelés is megoldódott. Új információs pult és pénztár létesült, és a sportbolt is megújult.

Az év elején elkezdődött a fűtési rendszer modernizációja, néhány hét múlva már az új kazánok „szolgálnak”. Az uszodatér felújítása is megkezdődött: a vizesblokkok („vandálbiztos” csapok és zuhanyfejek álltak „hadrendbe”), az öltözők már újak, a világítás energiatakarékos lett és a beléptető-rendszer is 21. századi, chipes.


A külső medencék is “készülnek”
Fotó: Sport24

Elkezdődött a vízgépészeti felújítás is, kicserélik majd a medence burkolatát is, a külső strand csak így tud megnyílni május elején. Június 22-én 8 hétre leáll az uszoda a vízgépészeti és légtechnikai berendezések cseréje miatt, a strand akkor is működik majd. Hamarosan elkezdődik a külső 25 méteres medence és tanmedence felújítása is, és be is fedik azokat. 2014 őszére a jelenleginél 40 százalékkal nagyobb vízfelület áll majd rendelkezésre. Az energia-megtakarítás anyagilag is jelentős lesz: évente 30 millió forintot spórol majd a BVSC.


A belső nagymedence környéke szépül
Fotó: Sport24

Egyébként hamarosan a labdarúgó szövetség 220 millió forintos támogatása mellett két 20-szor 40 méteres és egy 40-szer 60 méteres műfüves pálya is épül, térkövezéssel, világítással, valamint megújul a labdarúgó-öltöző, a játékos-kijáró, a lelátó és konténeröltözők létesülnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik