Sport

Magyarázatot vár a Győr az EHF-től

Milena Knezevic (milena knezevic, )
Milena Knezevic (milena knezevic, )

Arra kérik az európai szervezetet, hogy indokolja meg Milena Knezevic kétmeccses eltiltását.

A Győr Audi ETO KC indoklást kér az Európai Kézilabda Szövetségtől (EHF), hogy a fegyelmi bizottság miért két Bajnokok Ligája-mérkőzésre tiltotta el a Görbicz Anitát szándékosan lefejelő podgoricai Milena Knezevicet. Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta: levelet írtak az EHF főtitkárának, Michael Wiederernek, amelyben kérik, a szervezet indokolja meg, mi alapján döntött a kétmeccses eltiltásról.

“A levelünkben jeleztük azt is, hogy szerintünk milyen kockázatot rejt az eset” – tette hozzá Kelecsényi.


Az ominózus fejes
Forrás: youtube

A március 9-i találkozón a montenegróiak utolsó támadásánál, 26-26-nál Knezevic a győri irányító felé fordult, és az arcába fejelt. Görbicz egyből elterült a padlón, a montenegrói játékos pedig kevéssel később dőlt el, ő is az arcát fogta. A bírók nem vették észre, mi történt, így a lefejelés tényét a meccs jegyzőkönyvében sem rögzítették.

A Győr másnap jelezte az esetet az európai szövetségnél, az EHF pedig március 13-án kétmeccses eltiltással büntette Knezevicet, aki így a májusi, budapesti négyes döntő második napján, a helyosztón már pályára léphet. A montenegrói játékos – még a döntés előtt – nyílt levélben kért elnézést tettéért.

A Buducsnoszt saját hatáskörben felére csökkentette Knezevic fizetését, a bér másik részét jótékonysági célokra fordítja.

Az EHF-ítélet miatt több európai szakember és játékos szót emelt, mert túl enyhének tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik