Sport

Meghalt Hudák János

73 esztendős korában itt hagyott bennünket a Magyar Jégkorong Szövetség tiszteletbeli elnökségi tagja.

Meghalt Hudák János a Magyar Jégkorong Szövetség volt elnöke, tiszteletbeli elnökségi tagja a Ferencvárosi Torna Club Jégkorong Szakosztályának volt szakosztály igazgatója és szakosztály elnökségi tagja – olvasható az FTC Jégkorong Szakosztály hivatalos Facebook-oldalán. 73 éves volt.

A gyászban osztozik a Magyar Jégkorong Szövetség és a Ferencváros Torna Club is.

Nyugodjék békében!

Hokicsoda 2005-ben

Hudák János akkoriban volt a jégkorong-szakosztály elnöke, amikor épp a Fradi nagy bajban volt – ez azért elég sokszor előfordult az utóbbi években. De 2005-ben hirtelen megtörtént a csoda: az NHL-ben nem tudott megegyezni a liga vezetősége és a játékosok érdekvédelmi szervezete a bérezés terén, ezért sztrájkba léptek a játékosok (lockout). S hogy essenek ki a meccsrutinból, szétszéledtek szerte a világba, ilyen-olyan bajnokságokba játszani.

Csodák csodájára (és köszönhetően Kassai György kapcsolatainak és Fradi-rajongásának) az FTC-be is érkezett két NHL-es játékos, Rob Niedermayer és Jason Strudwick (amúgy unokatestvérek). Két kanadai! Hat meccset játszottak, és ekkor az FTC szárnyalt. Az alapszakasz 5. helyezettje megnyerte a középszakaszt, az Alba Volánnal játszott a döntőbe jutásért, végül alulmaradt, és a 4. hellyel kellett beérnie.
De milyen csodálatos is Strudwick wikipédia-oldalán olvasni a csapatai közt a FTC nevét!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik