Sport

Kellemes meglepetés volt Ocskay Gábornak a szezon

sapa-fehervar-av19(960x640).jpg (sapa fehérvár av19, )
sapa-fehervar-av19(960x640).jpg (sapa fehérvár av19, )

A székesfehérvári szakosztályigazgató nem várt rájátszásba a Sapa Fehérvár AV19 hokicsapatát, amely mégis bejutott.

Elégedett a szezonnal Ocskay Gábor, az osztrák jégkorongligában (EBEL) érdekelt Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója. A jégkorongblog.hu-nak szerdán elmondta: az idény előtt nem tartotta realitásnak, hogy a csapat bejut a rájátszásba, a legjobb nyolc közé, hiszen egy átalakított, megfiatalított kerettel vágtak neki a bajnokságnak, és a költségvetésük a 12 klub között a 10-11. volt a sorban.

Ocskay Gábor kiemelte, hogy a hullámhegyek és -völgyek után fordulópontot jelentett a kapus, Hetényi Zoltán decemberi visszatérése, mert teljesítményével stabil tartást adott a csapatnak. Ezen kívül kellemes meglepetés volt számára a védelem is, amelyben sok fiatal magyar kapott lehetőséget.


Hetényi Zoltán érkezése nagyot lendített a csapat teljesítményén
Fotó: MTI

A gárda az alap- és középszakasz után a hetedik lett, így a negyeddöntőben a HC Bozennel került össze, azonban ellene nem tudott meccset nyerni.

A szakosztály-igazgató hozzátette, hamarosan kap egy három kapust, tíz hátvédet és 15 csatárt tartalmazó listát az edzői stábtól, kikkel vágjanak neki a következő évadnak.

„Egy csapatnak mindig a folyamatos fejlődés a célja, de azt látni kell, hogy a hetedik helyről előrelépni nem lesz egyszerű. A költségvetésünk továbbra is a 10-11. helyre sorol majd minket” – fogalmazott.

Ocskay Gábor kiemelte azt is, hogy mindent figyelembe véve egy abszolút pozitív szezont zártak, amelyre az áprilisi, dél-koreai divízió I/A világbajnokság teheti fel a pontot.

„A realitás az, hogy a feljutásról nincs értelme beszélni, még a 3-4. helyre is azt mondanám, hogy bravúros szereplés. Olyan mértékű átalakítás zajlik a válogatottnál is, hogy nem szabad túlzott elvárást megfogalmazni” – mondta hozzátéve: az örök optimizmusa miatt bármilyen eredményt el tud képzelni a válogatottól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik