Sport

Földbe döngölte a Csurgót a Szeged

Prce Nikola (prce nikola)
Prce Nikola (prce nikola)

A Pick Szeged férfikézilabda-csapata hazai környezetben nyert 34-20-ra a Csurgó ellen a Magyar Kupában és bejutott a négyes döntőbe.

A Pick Szeged nagy sorozata Csurgón szakadt meg, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán ugyanis 25-24-re kikapott riválisától a Tisza-parti alakulat, amely akkor 28 megnyert mérkőzés után kapott ki először. Volt miért törlesztenie Juan Carlos Pastor legénységének, na meg a továbbjutás kiharcolásáért is nyernie kellett a szegedieknek.

Ennek megfelelően jól kezdtek a hazaiak és már a nyolcadik percben öt találattal vezettek (7-2). A Csurgó játéka feljavult a folytatásban, sikerült minimálisra csökkenteni a hátrányt (10-9), ám a szünet előtti pár percet megnyomta a Pick, amely Prce gólja után 15-10-zel mehetett pihenőre.


Nikola Prce öt góllal vette ki a részét a sikerből
Fotó: MTI

A második félidőben már csak egy csapat volt a pályán kis túlzással, a Szeged fokozatosan rázta le magáról ellenfelét, végül 34-20-ra nyert és könnyedén jutott be a négyes döntőbe. A már említett Prce öt góllal lett csapata legeredményesebb játékosa.

Korábban a címvédő MKB-MVM Veszprém, valamint a Grundfos-Tatabánya és a B.Braun Gyöngyös jutott az elődöntőbe. A négyes döntőt április 12-én és 13-án rendezik.

Eredmény – férfikézilabda, Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Pick Szeged – Csurgói KK 34-20 (15-10)

Továbbjutott: a Szeged, 58-45-ös összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik