Sport

„Az EHF alulmúlta önmagát”

Milena Knezevic (milena knezevic, )
Milena Knezevic (milena knezevic, )

A Larvik edzőjének is megvan a véleménye Milena Knezevic kétmeccses eltiltásáról. A játékos fizetését klubja, a Buducsnoszt Podgorica  felére csökkentette a szezon végéig.

Mint ismert, múlt vasárnap a Győri Audi ETO KC Podgoricában játszott 26-26-os döntetlent. A mérkőzés legvégén Milena Knezevic, a hazaiak játékosa magáról megfeledkezve lefejelte Görbicz Anitát, a győriek kiválóságát, majd színészkedni kezdett. A játékos később nyílt levélben bocsánatot kért Görbicztől.

A héten az Európai Kézilabda Szövetségnél (EHF) is napirendi téma volt a fejelés, a fegyelmi tárgyalást követően azonban meglepően kevés, mindössze kétmeccses eltiltást kapott Knezevic.

“Tartunk tőle, hogy ennek az ítéletnek a jövőben nem lesz visszatartó ereje az agresszív, sportszerűtlen viselkedésekkel szemben. Mivel az EHF közleménye nem fogalmazza meg egyértelműen a további lehetőségeket, a következő napokban eldöntjük, hogy lépünk-e, és ha igen, akkor mit”nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke a klub honlapján az ítélethirdetés után.


Milena Knezevic magára haragította a kézilabdás társadalmat
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Buducsnoszt Podgorica a döntést követően megbüntette a játékosát, a szezon végéig csak fizetése felét kapja meg, a másik részét pedig jótékonysági célokra fordítják.

Nem hagyta szó nélkül az esetet Tor Odvar Moen sem, aki a két csapattal azonos középdöntős csoportban szereplő Larvik edzője. A szakember twitter-oldalán azt írta, hogy ez botrány, és “az EHF alulmúlta önmagát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik