Sport

Minden idők tíz legszebb szólógólja

diego maradona (diego maradona, )
diego maradona (diego maradona, )

Az ecuadori U16-os labdarúgó válogatott játékosa, Fabián Tello egy káprázatos szólógóllal alázta meg a fél paraguayi csapatot. A 101greatgoals ezen felbuzdulva közvéleménykutatást tartott.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az ecuadori Tello gólja után hazájában igen felkapták ezt a videót, és többen is úgy vélik, megvan, ki kapja a következő Puskás-díjat.

A 101greatgolas.com futballblog kihívást hirdetett, hiszen tényleg csodálatos Tello találata, de talán vannak még káprázatosabb megoldások is a labdarúgás történetében. Az oldal olvasói szerint ez a top10-es lista.

1. Az szavazók által kiosztott képzeletbeli aranyérmet az argentin klasszis, Diego Maradona kapta, aki az 1986-os világbajnokságon a saját térfeléről száguldott át az ellenfél védelmén.

2. A második helyen az örökifjú Ryan Giggs szerepel, aki még 1999-ben szomorította el az Arsenal szurkolókat, az FA-kupa elődöntőjében. A walesi középpályás gólja végül a döntőbe repítette a Vörös Ördögöket.

3. A dobogó legalsó fokára, George Weah, az AC Milan aranylabdás csatára került, ugyanis a libériai játékos egy egészen elképesztő sprint után szerzett gólt.

4. Bár a top3-ról lecsúszott, így sem panaszkodhat a brazil Ronaldo, aki talán a Barcelonás éveinek egyik legszebb találatát szerezte 1996-ban.

5.Zlatan Ibrahimovic szinte minden évben rúg egy elképesztő gólt. Így volt ez 2005-ben, amikor még az Ajax játékosaként villogott a svéd csatár. Mintha csak edzésen lenne a bóják között.

6. Mindenki emlékszik a Wolfsburg sikerkorszakára, amikor a Grafite-Dzeko páros bolondította a Bundesliga védelmeit. Nehéz elfelejteni a brazil gólját, aki egy gyönyörű sarkazással zárta le a szólóját.

7.Ricky Villa góljára talán már kevesebben emlékeznek, hiszen a Tottenham játékosa az 1981-es FA-kupa döntőjét tette emlékezetessé ezzel a találatával.

8.Thienrry Henry, az Arsenal legendája sem maradhat ki a sorból, aki a Tottenham elleni londoni derbin robogott végig a pályán és lőtte ki a hosszú sarkot.

9. Angliában lassan már egy filmet készíthetnének a csodálatos gólokról, amiből Paulo Wanchope sem maradhat ki, hiszen a Costa Rica-i csatár a saját térfeléről indulva szerzett góljával csendesítette el az Old Trafford közönségét.

10. Végül, de nem utolsó sorban a top10-es listára még Daniel Simmes is felfért, aki 1984-ben úgy cikázott el a Bayer Leverkusen védői között, mintha az pofonegyszerű lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik