Sport

Gusztustalan volt Görbicz lefejelése, mondja a bíró

A Buducsnoszt Podgorica-Győri Audo ETO mérkőzés dán játékvezetője, Henrik Mortensen a találkozó után nyilatkozott az esetről.

Mint azt megírtuk, a győri lányok döntetlent értek el a montenegrói együttes otthonában, a kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

A meccs utolsó percében a hazaiak részéről Milena Knezsevics nemes egyszerűséggel lefejelte Görbicz Anitát, a magyar klub csapatkapitánya pedig elterült a földön.

Hétfőn Kelecsényi Ernő, az ETO elnöke leszögezte, eljuttatják a felvételeket az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF), és megteszik a szükséges lépéseket, hogy feljelenthessék Knezsevicset.

Az MTI megkeresésére az EHF gyorsan reagált: elmondták, a győriek panasza, a csatolt felvétel, illetve a hivatalos jelentés beérkezett a szervezethez. Jelezte, hogy az esetet hamarosan megvizsgálják, s ezt követően döntik el, indítanak-e fegyelmi eljárást.

Az europamester.dk dán lap megszólaltatta a meccsről hazafelé tartó játékvezetőt, Henrik Mortensent, így már a találkozó bírája is elmondta véleményét a történtekről.

“Sajnos nem láttuk a jelenetet, ami nagyon bosszantott minket. Ez egy piszkos, gusztustalan mozzanat volt, azonnal piros lapott kellett volna adnunk neki” – mondta Mortensen, majd hozzátette, ez egy kiemelten fontos meccs volt, így még inkább bosszantja őket a hiba.

“A meccs hajrájában nagyon közel álltak a játékosok egymáshoz, ráadásul éppen egy szabaddobásra figyeltünk, amikor a fejelés történt. A lefújás után többször is visszanéztük a jelenetet, hogy mit csinálhattunk volna másképp, de tudom, ez nem mentség.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik