Sport

Fegyelmi eljárást indítottak Knezevic ellen

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) fegyelmi eljárást indít a Buducsnoszt Podgorica játékosa, Milena Knezevic ellen, aki a vasárnap döntetlennel zárult Bajnokok Ligája-mérkőzés utolsó másodpercében lefejelte a győriek csapatkapitányát, Görbicz Anitát.

Az EHF honlapjának hétfői híre szerint meghívta a kirívó durvaságot elkövető kézilabdázót, illetve klubjának képviselőjét az eset szerdai tárgyalására.

A csoport rangadóján a montenegrói csapatnak nyernie kellett volna Podgoricában, hogy az élre ugorjon. Az utolsó támadás lehetősége a hazaiaké volt 26-26-os állásnál, amikor – a televíziós felvételek tanúsága szerint – Knezevic a győri irányító felé fordult és belefejelt az arcába. Görbicz egyből elterült a padlón, a montenegrói játékos pedig néhány pillanat múlva dőlt el és ő is az arcát fogta. A bírók nem vették észre az esetet, így a meccs jegyzőkönyvében sem rögzítették.


Fotó: MTI

A címvédő győri klub hétfőn hivatalos beadványban fordult az EHF-hez. Kelecsényi Ernő elnök, aki a csapattal együtt hétfő délelőtt érkezett meg Podgoricából, bekérte az incidensről készült felvételeket, hogy eljuttassa azokat is az EHF illetékes bizottságához. Elmondta: arra kérik a bizottság elnökét, hogy vizsgálják ki az esetet a kézilabdasport imázsának védelme érdekében, valamint azért, hogy a Bajnokok Ligája-versenysorozathoz méltatlan, sportszerűtlen viselkedésnek meglegyen a szabályok szerinti következménye.

Hozzátette, a beadvánnyal nemcsak ennek az esetnek a megfelelő szankcionálását szeretnék elérni, hanem azt is, hogy elejét vegyék a hasonló sportszerűtlen viselkedésnek.

A két csapat már biztos résztvevője a BL májusi budapesti négyes döntőjének. Ha a Győr vasárnap nyer a vendég norvég Larvik ellen, csoportgyőztesként játszik majd elődöntőt a másik kvartett második helyezettjével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik