Sport

Udvariatlan vendég volt a New York

Zydrunas Ilgauskas (zydrunas ilgauskas)
Zydrunas Ilgauskas (zydrunas ilgauskas)

Clevelandben visszavonultatták Zydrunas Ilgauskas mezét, majd a New York Knicks kosárlabdacsapata legyőzte a Cavalierst.

A litván center, Zydrunas Ilgauskas 1996-tól kezdve 2010-ig erősítette a clevelandi együttest, végül a Miami Heatből vonult vissza. Ő a hetedik játékos, akinek a franchise történetében visszavonultatták a mezét, a 11-es számú dresszt magyar idő szerint vasárnap hajnalban aggatták fel a Quicken Loans Aréna mennyezetére. Ilgauskas a harmadik európai játékos, aki előtt mezvisszavonultatással tisztelegnek, korábban csak Drazen Petrovic és Vlade Divac mondhatta el ezt magáról.

Az ünnepély után meccset is játszottak, méghozzá a Cleveland Cavaliers csapott össze a New York Knicksszel. A hazaiak a negyedik negyed elején, Dion Waiters kosarainak köszönhetően ellépett 80-77-re ellenfelétől, azonban a Knicks egy 14-1-es rohanással válaszolt és a meccset is eldöntötte. A 107-97-es New York-i győzelemmel zárult összecsapáson Carmelo Anthony 26 ponttal vezette sikerre övéit. Ez volt a vendégek harmadik győzelme zsinórban.


Zydrunas Ilgauskas közönségkedvenc Clevelandben
Fotó: Europress Fotóügynökség

Pályára lépett a tavalyi nagydöntős San Antonio Spurs is, amely a több sebből vérző Orlando Magicet fogadta. A texasiak végül otthon tartották a győzelmet, Tony Parker 30 pontjával gondoskodott róla, hogy meglegyen a siker.

A Los Angeles Clippers az utolsó percben lépett meg 109-107-re az Atlanta Hawks ellen, majd 1,2 másodperccel a vége előtt Jeff Teague egyenlíthetett volna, de két büntetőjéből csak egyet értékesített. A meccs legjobbja a 27 pontos Blake Griffin volt.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Cleveland Cavaliers – New York knicks 97-107
Philadelphia 76ers – Utah Jazz 92-104
Memphis Grizzlies – Charlotte Bobcats 111-89
San Antonio Spurs – Orlando Magic 121-112
Los Angeles Clippers – Atlanta Hawks 109-108
Milwaukee Bucks – Washington Wizards 107-114

Videó – Így nyert Clevelandben a New York:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik