Erdei Zsolt (erdei zsolt, )
Sport

Erdei Zsolt: Nem lesz folytatás!

A szombaton Európa-bajnoki címet szerző Erdei Zsolt bejelentette, biztosan felhagy a profi ökölvívással.

Szombat este írtunk róla, hogy Erdei Zsolt 39 éves kora ellenére friss, üde boksszal rukkolt elő a grúz Salva Dzsomardasvili ellen, így nem volt kérdéses, hogy megnyeri az összecsapást. Így gondolták ezt a bírák is, a magyar ökölvívó egyhangú pontozással nyerte meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú Európa-bajnoki címét.

Sokan „Madár” búcsúmeccseként könyvelték el az összecsapást, ugyanakkor korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnokunk nyitva hagyta a kérdést, ami a folytatást illeti. Nos, a Nemzeti Sport Online-nak a meccset követően már kerek-perec kijelentette, hogy valóban befejezi nagyszerű karrierjét.


Erdei Zsolt nem kímélte a grúz ellenfelet
Fotó: MTI

„Könnyedén próbáltam bokszolni. Sajnos, nem tudtam kellő erővel meghúzni az utolsó ütéseket a kombinációim végén. Sokan azt gondolták, hogy ha nyerek, akkor nem hagyom abba pályafutásomat. Nos, biztos vagyok abban, hogy nem lesz folytatás! A fizikai felkészülés már fáj, sok év után már nem megy úgy, mint régen. Ezzel együtt nincs bennem hiányérzet, és hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen pályafutással ajándékozott meg” – mondta a Nemzeti Sport Online-nak a májusban a 40-et betöltő Erdei.

Erdei Zsolt amatőrként világ- és Európa-bajnok volt, illetve olimpiai bronzérmet szerzett. A profik között egészen tavaly márciusig nem kapott ki, 33 mérkőzést nyert meg sorozatban. 2004 és 2009 között volt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, 2009 novemberében pedig a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú címét hódította el. Egyetlen vereségét az orosz Gyenyisz Gracsovtól szenvedte el tavaly márciusban, méghozzá erősen vitatható, megosztott pontozással.

Ajánlott videó