Sport

Nem kényelmesedhet el a Fehérvár KC

Hétgólos előnnyel várhatja a női kézilabda EHF Kupa-negyeddöntő vasárnapi, itthoni visszavágóját a kolozsvári Jolidon ellen.

Amint azt a mérkőzést felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón Pal Oldrup Jensen vezetőedző elmondta: a Debrecentől elszenvedett szerdai hazai bajnoki vereség is bizonyította, hogy akkor tudnak eredményesek lenni, ha száz százalékig összpontosítanak.

“A jó védekezés lehet a kulcs. Biztos, hogy ellenfelünk jobban felkészül belőlünk, mint az első meccs előtt, de mi is így teszünk” – jegyezte meg a norvég tréner.

Balássi Imre klubelnök úgy fogalmazott, hogy egész idényben hullámvasúton ül a csapat, nagyon magasan is van, és nagyon mélyen is. Kolozsváron “fent voltak”, és magabiztosan játszottak. “De ne higgyük el, hogy ez a párharc már a mienk! Ezzel együtt alkalmasnak tartom a csapatot, hogy egészen a döntőig jusson. A 2005-ös EHF Kupa-sikerünkre mindenki emlékszik, akkor sem mi voltunk az esélyesek” – mondta Balássi Imre.

Siti Beáta másodedző szerint el kell felejteni a “karosszék-effektust”, azaz nem lehet kényelmesen hátradőlni az idegenbeli 28-21-es sikert követően. “Igaz, hogy önbizalmat ad a kinti győzelem, de úgy kell játszanunk, mintha 0-0-ról indulnánk” – tette hozzá.

Kynsburg Zoltán klubmenedzser elmondta, a kolozsváriak ötven jegyet igényeltek a vasárnap 16 órakor kezdődő visszavágóra. Ez is jelzi, hogy nem adták fel, és elnökük azt üzente: ők még egyszer ilyen rosszul nem tudnak játszani.

Cser-Palkovics András polgármester szerint már a nyolc közé jutás komoly fegyvertény volt, és ezt lehet túlszárnyalni az elődöntőbe kerüléssel, ami elérhető közelségbe került.

“Ne altasson el bennünket, hogy hét góllal nyertünk idegenben” – jegyezte meg.

A párharc továbbjutója az elődöntőben az orosz Dinamo Volgograd és a dán Esbjerg csatájának nyertesével mérkőzik. A volgográdiak 36-30-ra diadalmaskodtak az első felvonásban hazai környezetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik